Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ AUTIZMUS VILÁGNAPJÁN ÖLTÖZZ KÉKBE!

2011.03.30

kek-rozsa.jpg„Ők csak mások. Másképp látják a világot. Normálisnak azt nevezzük, ami az átlag, ami nem feltétlenül az egyetlen módja a létezésnek vagy az életnek.” (J.R. Ward)

 

2007 december 18-án az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) április 2-át jelölte ki az Autizmus Világnapjának (World Autism Awerness Day - WAAD).

A kezdeményezés célja az volt, hogy felhívják az emberek figyelmét az autizmussal élőkre.

A Világnap előestéjén, április 1-jén a világ számos pontján kékre világítják az ismert épületeket (pl. Empire State Building, USA, CN torony, Canada; Nicosia Városháza, Ciprus; Riyadh Királyi Torony, Szaúd-Arábia; stb.).

Ehhez a programhoz csatlakozik Magyarország is: április 1-én, este 19 óra 40 perckor nem csupán a Parlament kupoláját, hanem a MÜPA épületét kék színnel világítja meg. A magyarországi eseményeket az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) szervezi.

Az Autizmus Világnapja arra ösztönzi a tagállamokat, hogy tegyenek intézkedéseket a társadalomi tudatosság növelésére, és az autizmussal élők helyzetének javítására.

Az AOSZ az idei évben a szakemberképzés hiányára szeretné felhívni a figyelmet.

Halaszthatatlanná vált a gyógypedagógus képzés keretein belül az autizmus alapszak indítása. Ez az intézkedés lehetővé tenné, hogy az egyre növekvő számban az iskolákba kerülő autizmussal élő gyermek szakszerű pedagógiai ellátásban részesülhessenek az ország egész területén.

http://esoember.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1543

absztrakt-4.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.