Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EMLÉKSZEM... ENIKŐRŐL B.KÓSA KATA

2012.07.31

kepkep--13-.jpgEnikő és édesanyja.

 

 

Enikő váratlan távozása óta még mindig nehezen találom a szavakat…

Májusban az Avana Egyesület vezetősége felkért, hogy állítsak össze egy megemlékező képsort Enikőről, amit majd a H-con rendezvényen (2012. 06. 29. – 07.01.) levetítünk.

( A PPS el is készült, le is vetítettük. A FaceBook „Avana polgárai és vendégei” nyílt csoportjában meg is tekinthető.)

Amikor a képeket válogattam Enikő FB oldaláról, és a saját fotóim közül, bizony könnyek közt végeztem el a válogatást, hiszen minden képről egy kedves, szép, vidám, életerős, fiatal lány nézett vissza rám.

Egy fiatal nő, akinek most is itt lenne a helye közöttünk.

A képekhez a szövegeket Enikő blogjából vettem. Úgy éreztem, így helyes, hiszen ez az egyetlen hiteles forrás vele kapcsolatban, és közben csak egy szempontot vettem figyelembe, mégpedig azt: „Mit szólna hozzá Enikő?”.

Még mielőtt felmerülne a kérdés, hogy „Talán olyan jól ismerted Őt, hogy tudod, mit gondolna, mi tetszene neki?”, meg kell mondjam, hogy sajnos nem.

Egy embert sem lehet teljesen megismerni, főleg úgy nem, ha csak a H-conok alkalmával találkozunk vele. Az Ő személyiségéről mégis kialakult bennem egy határozott kép.

Személyesen 2005-ben találkoztunk először. Akkor vettem részt másodszor a H-con rendezvényen, épp a szállásomat kerestem, és Ő sietett a segítségemre, eligazított a kollégium útvesztőjében. A mosolygós, vidám lányon nem látszódott, hogy rendező, aki hajnaltól, hajnalig dolgozik a rendezvény sikeréért. Többször is akadt alkalmunk beszélgetni, és azt, amikor csak lehetett ki is használtuk.  Beszélgettünk komoly és vicces dolgokról, szóval mindenféléről. De minden alkalom csak azt a szimpátiát erősítette meg, ami már az első percben is megvolt.

És persze rákerültünk egymás fotóira. Közös érdeklődésünk a fotózás, ő volt a H. Con hivatalosan felkért fotósa, így nála is ott volt a fotó-masina, ahogy nálam is.

Az alábbi képet Enikő készítette.

 

kep-279.jpgVásárhelyi Lajos, Ákos a nyertes, és jómagam.

 

Azután meg... Enikő mindenkit rávett, hogy még vacsora előtt repüljön.

kep-298.jpg

Én pedig ezt a képet készítettem róla, az információs pultnál, munka közben:

 

kep-149.jpgEzen a fotón jól látszik az a kedves, huncut mosoly, ami annyira jellemző volt rá. Ha rá gondolok, mindig ez a mosoly jut az eszembe.

És ezt is:

kep-240.jpg Feri "bácsival" pihenőidőben.

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.