Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Új értékeink vannak... összevont írások

2014.01.20

HÍREK

Hárommillió értetlen ember

2008.03.13

Erről az jutott az eszembe…

 

„Gy. válságról „vizionál” és csalást emleget  2008. március 12.  MNO

A rendszerváltás utáni időszak legnagyobb csalása történik most, a népszavazás után - mondta Gy…
A referendum előtt nem lehetett azt hallani, hogy ha az igenek győznek, válság alakul ki - vélekedett … Ha a magyar egészségügy a népszavazás után válságba kerül, ahogy ezt jósolják ellenzéki politikusok, akkor ezt a válságot a népszavazás kezdeményezői idéztek elő, és sajnálom, hogy ebbe megtévesztéssel bevontak több mint hárommillió embert - fűzte hozzá. Gy. szerint a népszavazáson a szavazók azt mondták, nem értik azt a politikát, amit a kormány követ, és ezért a kabinetnek még többet kell tennie annak érdekében, hogy értsék, miért jó ez.  (mti)”

Ha hibát, hibára halmozok, ha családom legtöbb tagja nem érzi jól magát, mert olyasmiket teszek, akkor le kell szállnom önmagam mélységeibe. Ha nyugtalan vagyok, mert nem értenek engem, akkor a felszínre kell hoznom lelkem legmélyén fortyogó nagyravágyásom, a szenvedélyeim indítószálait, hogy itt a fényben, a valóságos környezetben vizsgáljam meg.

Ha az emberben naponta ismétlődik az érzés:

- Olyan, mintha egész nap mások ellen cselekedtem volna!

Nos! Akkor szükség van egy kis lelki felülvizsgálatra.

Persze a legkönnyebb, azt mondani:

- Ennek oka a környezet, vagy a férjem, vagy a gyermekem, esetleg a szomszédom, és egyébként mindenki más, mert ők az ellenségeim, és az én bukásom akarják.

Ha ezt mondom, akkor megúszom a legnehezebb dolgot, hogy megmagyarázzam valódi önmagam, akkor ugyanis nem kell magamba szállnom, megvizsgálni tetteim indíttatásait.

Tegyek felelőssé mindenkit?

A lehető legrosszabb út!

Önmagam mélyén ott él „valaki”, aki nagyon fél. Fél és megbántódik. Megbántódik, mert tett egy sor ígéretet, amit végül nem teljesített, mi több az ellenkezőjét  cselekedte.

Ki kell emelni önmagunkból ezeket a hazugságokat, mint kerekes kútból a vizet. Meg kell vizsgálni, itt a napfényen, hogy mennyire kristálytiszta, és ha zavaros, akkor nem árt a változtatás.

Az sem kizárt, hogy önmagam szemüvegén át, nézve – mely szemüveg drága és azért készült, hogy a zavarost is tisztának lássam -, ez a kiemelt víz tisztának látszik (meg mert tisztának akarom látni), akkor nem árt a vegyelemzés.

Amely valahol arról szól, hogy:

Minek és kinek a célja az a nagyravágyás, ami bennem lakik? Vagy ez netalán tán a hiúság? A hatalomvágy? A történelemkönyvek lapjain való szereplés legyűrhetetlen sóvárgása?

 

AGYONHALLGATOTT KULLANCSIRTÓ SZER

2008.07.31

Kinek az érdeke, hogy erdeinkben hemzsegjenek a kullancsok? Kinek az érdeke, hogy kétségbeesetten vakcina után (külföldre) rohanjunk, hogy gyermekeink életét megvédjük?

Már megint elakadt a magyarok által létrehozott irtószert! Jobb nekünk, ha külföldről szerezzük be majd, ha kapható lesz? Nem becsüljük meg az ország tehetségeit.

És itt a cikk:

SEMMIFÉLE VEGYSZERT NEM TARTALMAZÓ S ÍGY KÖRNYEZETI KÁRT SEM OKOZÓ KULLANCSIRTÓ SZERT HOZOTT LÉTRE KÉT MAGYAR KUTATÓ.

2006.06.19 14:10, Forrás: MTI

Dr. Bratek Zoltán és Dr. Bózsik Béla Pál már csak gyártóra vár, hogy minél előbb forgalomba kerüljön a kullancs elleni szer, amellyel egész erdőket, üdülőhelyeket lehet majd mentesíteni a veszélyes parazitáktól. Dr. Bratek Zoltán az MTI-nek elmondta: Dr. Bózsik Béla Pál, a kullancsok által okozott Lyme-kór elismert kutatója, és a Lyme Borreliosis Alapítvány kuratóriumának titkára Amerikában hallott előadást arról, hogy patogén gombákat tartalmazó szerrel lehet rovarokat irtani. Ezek a gombák a természetben előforduló rovarölők, megakadályozzák egyes fajok elszaporodását.

Az előadás után Dr. Bózsiknak az jutott eszébe, hogy miért ne lehetne ennek alapján a kullancsok irtására alkalmas szert létrehozni, hiszen léteznek olyan patogén gombák, amelyek ezeknél a parazitáknál okoznak betegséget - mondta Dr. Bratek Zoltán. Dr. Bózsik felvette a kapcsolatot a gombák terén szaktekintély Dr. Bratek Zoltánnal, s a 90-es évek végén kezdték a kutatást, amelybe bevonták a Központi Élelmiszerkutató Intézet, és az MTA Növényvédelmi Kutató Intézet munkatársait is.

Bratek Zoltán az MTI-nek elmondta, hogy először laboratóriumban vizsgáltak különféle patogén gombákat, hogy azok milyen hatással vannak a rovarokra, majd izolálták azokat a gombákat, amelyek a kullancsokat pusztítják el. Legnagyobb meglepetésükre ezek egy-két hét alatt végeztek a parazitákkal. A kutatók által létrehozott szer legnagyobb előnye, hogy nem okoz kárt a környezetben. A ma is alkalmazott rovarirtó szerek között viszont találhatók olyan fajták, amelyek nem csak a kártevőket pusztítják el, hanem olyan rovarokat is, amelyek a tápláléklánc fontos "alapkövei", s irtásuk más állatfajok - például egyes halfajok - pusztulásához vezethet - mondta Bratek Zoltán, s hozzátette, hogy ezért is tiltottak be az utóbbi időben több rovarirtó szert.

A patogén gombákat tartalmazó rovarirtó szereket külföldön már alkalmazzák, például Angliában, Franciaországban krumplibogarak, sáskák, levéltetvek ellen védekeznek ily módon. Amerikában pedig már elkészült a kullancs elleni irtószer is, s a hipermarketekben bárki megveheti, de az csak az Amerikában elterjedt kullancsfajták ellen hatékony. A kutató az MTI-nek elmondta: még nem lehet tudni, hogy pontosan milyen, és hány fajta kullancs található Magyarországon, mert a zoológiai kutatások még hiányosak, bár jelenleg is folynak.

Az emberekre is nagy veszélyt jelentenek a kullancsok, az általuk okozott megbetegedés az egyik leggyakoribb betegség Magyarországon. Minden ötödik parazita fertőzött a lyme borreliosis-sal, azaz "kullancs-kórral", s ennyi kullancs még sosem volt. Túlszaporodásuknak több oka lehet a szakértő szerint: például a túl sok vad, a rágcsálók elszaporodása, vagy az erdei legeltetés megszűnése. Dr. Bratek Zoltán szerint, ha megfelelő gyártót találnak, akkor a szert parkokban, turista útvonalakon, táborokban, és nyaralóhelyeken is lehet majd alkalmazni, hiszen nem lesz káros hatással a környezetre, csak a kullancsokra.

Forrásom:

http://ma.hu/tart/rcikk/h/0/149936/1

Feng Shui-szakértők keresete

2008.08.03

Megáll az eszem! 

Feng Shui-szakértőt örököl a következő kormány a MeH-től
2008. augusztus 2. 16:20

 

MNO
Feng Shui-szakértőt örököl a következő kormány a Miniszterelnöki Hivataltól. Térrendezési tanácsadó az egyik vezető tisztségviselője annak a cégnek, amelyikkel három évre szerződött komplex projektmenedzsment tanácsadásra a kancellária. Az EPOMAP Kft. megbízatása 2008. június 13-tól 2011. június 13-ig érvényes. A cég legjobban fizetett tanácsadója nettó 60 ezer forintot vihet haza óránként.

A megállapodás nem keretösszegről szól, hanem óradíjakról. Eszerint a projektvezető nettó 40 ezer forintot, a vezető támogatási tanácsadó szakértő nettó 60 ezret, a közbeszerzési jogi szakértő nettó 35 ezret, a sima jogi szakértő pedig nettó 30 ezer forintot számláz óránként a Miniszterelnöki Hivatalnak. A vezető tisztségviselő nemcsak a távol-keleti, komplex életmód szakértője, hanem a nemek közötti harmonikus kapcsolaté is. Két éve a női lélek rejtelmeiről jelent meg kötete.
(hírTV)

Kezdik a fogyatékosokkal?

2008.11.11

A NYAKUNKRA TEKERT KÖTÉL UTÁN MÉG A KIS SÁMLIT IS KIRÚGJÁK ALÓLUNK.

VAGY MÁSKÉNT TERVEZIK? LEHETSÉGES, HOGY ÍGY:

AZ INTÉZMÉNYEKTŐL ELVETT PÉNZT A FOGYATÉKOSOKAT NEVELŐ CSALÁDOKNAK ADJÁK, HOGY MAGUK FEJLESSZÉK CSEMETÉIKET, VAGY MAGUK KERESSENEK FEJLESZTŐ PEDAGÓGUSOKAT A GYEREKEIKNEK?

ÍME A HÍR!

A megszorítás vesztesei lesznek a fogyatékos gyermekek?
2008.11.10 17:50

MNO
Hatodára, vagyis az eddigi évente járó 240 ezer forintról 40 ezer forintra csökkentené az állam a jövő évi költségvetésben a módszertani fejlesztő központok támogatását gyermekenként. Az értelmi és mozgásában sérült gyermekeket fejlesztő intézmények többsége emiatt jövőre a csőd szélére kerülhet.

A zalaegerszegi Nyitott Ház Gyógypedagógiai Módszertani Intézet munkatársai 500 gyermek képességeit fejlesztik. Köztük 130-an közepes vagy súlyos értelmi fogyatékosok. Ha a parlament elfogadja a szocialista tervezetet, az intézményt valószínűleg be kell majd zárni. Eddig évente egy gyermekre összesen 240 ezer forintos támogatás jutott úgy, hogy ahhoz a fenntartónak - jelen esetben a Zala Megyei Közgyűlésnek - is még hozzá kellett tenni. A finanszírozási elszámolás megváltoztatása és a normatívaelvonások miatt ez az összeg jövőre hatodára, vagyis 40 ezer forintra csökkenne.

Zala megyében a Nyitott Ház Módszertani Intézet az egyetlen ilyen jellegű intézmény, az itt gondozott gyermekek nagy része szakember segítségére szorul. Ha bezárják, a szülőknek hetente többször vagy másik megyébe kell vinnie a gyermekeket, vagy nekik kell otthon maradni velük, így viszont nem tudnak munkát vállalni. A zalaegerszegi módszertani intézet vezetője nyílt levélben fordult a parlamenti képviselőkhöz és egy internetes portálra is feltette tiltakozó petícióját, amihez azóta már több ezren csatlakoztak.

(hírTV)

http://www.mno.hu/portal/596391#

Fórumbejegyzés:2006. 07. 02.

2009.04.10

"A legnagyobb hatalmú (az Európai Uniótól érkezõ pénzeket kezelõ) vezetõ kétségtelenül Bajnai Gordon lesz. Õt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség élére nevezte ki fejlesztéspolitikai kormánybiztosnak Gyurcsány Ferenc. Az õ feladata lesz, hogy az Európai Uniótól az elkövetkezõ években várható pénz elköltését felügyelje. Bajnai 2000 és 2005 között a Magyar Szocialista Párthoz közel álló Wallis Rt. vezérigazgatója volt – ez a cég volt a tulajdonosa a baromfiágazat állítólagos válsága nyomán ötmilliárd forintos veszteséggel csõdbe ment és felszámolt Hajdú-Bét Rt.-nek, amely több tízmillió forinttal maradt adós a beszállító baromfitenyésztõknek. Közülük többen öngyilkosok lettek – közben 2001-tõl 2004-ig a Graboplast Rt. igazgatósági tagjaként, 2003-tól 2005-ig a Rába Rt. igazgatóságának tagjaként tevékenykedett. Nemrég a furcsán privatizált Budapest Airport Zrt. igazgatóságának elnöke lett. Az ismeretség az õ esetében is a kiszes idõkig nyúlik vissza. Bajnai alapította az Unió a Demokratikus Szocializmusért nevû szervezetet 1988-ban, amely a KISZ utódját, a Demokratikus Ifjúsági Szövetséget (Demisz) akarta megreformálni. 1989-ben aztán föloszlott a reformer szervezet, s Bajnai is inkább az üzleti élet felé vette az irányt. Másfél évig egy cégben dolgozott Gyurcsánnyal, majd késõbb szétváltak útjaik, de úgy tûnik, azért számon tartották egymást, és most, hogy eljött az ideje, közösen feszülnek neki ambícióiknak. Bajnainak ugyancsak nincs kormányzati, politikai tapasztalata. A fejlesztéspolitikai kormánybiztos feladata lesz, hogy megírja és a kormány elé terjessze a fejlesztéspolitikai törvényt, amit majd a kabinet benyújt az Országgyûlésnek. A nemzeti fejlesztési tervet a kormány állítólag már a nyár végén fölterjeszti az Európai Unióhoz. Bajnai azonban, bár Gyurcsány Ferenc talán még nem tudja, nagyobb hatalommal rendelkezik, mint maga a kormányfõ. Elvégre több mint húszmilliárd euró érkezik majd az Európai Uniótól, s efölött a fiatal üzletember rendelkezik majd. A hatalmi felépítést illetõ változások több kérdést is fölvetnek. Draskovics, Szetey és Bajnai például nem miniszterek, nem tagjai a kormánynak, és így nem is felelõsek az Országgyûlésnek. Ugyanakkor utasításokat adhatnak a végrehajtóvá degradált minisztériumoknak. Kérdés, kinek kell elszámoljanak. Úgy tûnik, egyedül Gyurcsány Ferencnek, aki ezzel a bûvészmutatvánnyal nagy elõdeihez, Kádárhoz, Gerõhöz, Rákosihoz hasonlóan einstandolta a Magyar Szocialista Pártot és a kormányt is. Érzik ezt a Magyar Szocialista Pártban és a párthoz bekötött sajtóorgánumokban is. A Népszava például nehezményezi, hogy Gyurcsány új erõs embereinek nem kell majd holmi érdekegyeztetésekkel, parlamenti bizottságokkal bajlódniuk, mehetnek a saját fejük után. A felelõsséget és fõleg az esetleges rossz döntések következményeit azonban mindannyiunknak kell viselni. Az index.hu internetes portál információi szerint az MSZP-frakció hétfõi ülésén is komoly feszültséget okozott Bajnai személye. Kisebbfajta botrány robbant ki, amikor Karsai József, a búzaégetéssel hírhedtté vált szocialista képviselõ azt kérdezte a frakcióvezetéstõl, hogy majd megkérdezheti-e Bajnaitól, õ és az apja mikor adja vissza azokat a milliárdokat, amelyeket elloptak, például a Hajdúbét eladásakor. Karsai egy olyan parasztról is említést tett, aki „Bajnai miatt akasztotta fel magát”.

ISTEN! KEGYELMEZZ NEKÜNK!

 

 

2008.02.12.

Egy rendezvénnyel kapcsolatban hivatalos voltam egy rádióriportra, évekkel ezelőtt. Nem fontos mikor, hová, az se, ki hívott. Ami a lényeg, hogy eladdig azt hittem a barátom, aki a műsort vezeti. Sokáig azt reméltem elfogadható magyarázatot kapok, hogy végül a riportból semmi nem lett, de az okát még ma sem ismerem.

Félórával korábban érkeztem, két órás utazás után, a megbeszélt helyre, ott ismét két órát ácsorogtam, de a barátom nem érkezett meg. Teljesen hiába várakoztam.

Azaz mégsem hiába, hiszen ilyen esetekben, az ember elgondolkodik dolgokon, és ha így vesszük, akkor nem volt hiábavaló.

Láttam egy négyéves kisfiút is, aki sírt, mert a mamája a padon hagyta, azzal, hogy mindjárt jön és csak húsz perc elteltével került elő, akkor, amikor már én magam is kezdtem megrémülni, hová szívódhatott fel a nagyi, és hogyan merte ilyen sokáig magára hagyni a picit. Részem volt egy cirkuszban is, ami miatt csaknem nem indult el a buszunk. Egy őrült pasas megsértődött, mert a busz vezetője uramnak szólította és megkérte, a zsírtól csöpögő, mustáros hurkáját ne a buszon fogyassza el. Az éhes férfiú torkaszakadtából üvöltött, hogy ő vörös zsidó és csakazértis a buszon akarja megenni a hurkát. Végül a sofőr, biztonsági őrt hívott, a pasi meg életveszélyesen megfenyegette a sofőrt, majd szó szerint leordította vonakodó barátnőjét is a buszról, mondván, hogy ilyen szeméttel ő nem utazik.

Az utazás nem volt hiábavaló. Elterelték a buszunkat hazafelé, egy baleset miatt, megfájdult a fejem, majd, lekéstem itthon a helyi járati buszt és hazagyalogoltam, miközben a verőfényes idő ellenére, percenként tüsszögtem, vagyis sikerült megfáznom. Hazaérve nem is voltam már másra alkalmas - tekintettel az igen ritka eseménydús napra - mint, hogy elmerengve az emberi gyarlóságokon, elnyomjon az álom.

Az embernek egy napon mégiscsak fel kell nőnie, és bárhogyan is igyekszik, észre kell vennie, kik a barátai, és kik nem. Ritka és értékes a barátság. Ragaszkodom hozzá foggal-körömmel, ám vannak esetek, amikor ez már butaság. Nem élhetünk úgy, hogy a homokba dugjuk a fejünk, és úgy teszünk, mintha meg sem történtek volna velünk bizonyos dolgok.

 

A kiábrándulás fájdalmas, amit szeretnénk elkerülni. Cselekedeteket magyarázunk és fogadunk el. Inkább elfogadjuk, elhisszük, csak ne kelljen csalódni, minden addigi dolgot átértékelni. Megbocsátunk, miközben fájó szívvel nyugtázzuk, hiába minden, ez a barátság többé már nem lesz olyan, mint annakelőtte volt.

 
 A XXI. Század pironkodik az ember miatt, aki képtelen tisztességgel használni mindazt, amit a bolygó maroknyi zsenije használni, a kezébe adott.

Hiába ez a gyorsütemű technikai fejlődés, sőt! Ezt látva, még inkább úgy tűnik, az ember maga, visszafejlődött.

Viselkedésben, emberségben, megértésben, szeretetben.

Arra használja az internetet, hogy vaktában vagdalkozik, ismeretlenül, lelkes embereket bánt meg, és teszi tönkre hónapok kemény munkáját, miközben a markába röhög, mert ő maga elérhetetlen, felelősségre nem vonható. 

Ilyenekre gondolva azután beugrik a sokféle „botrány”, hamisítás és sorolhatnám, a bűnözés legújabb, modern formáit.

Így éldegélünk mi a XXI. század elején, és döbbenten figyeljük, hogy az emberiség által elért kényelem, valamint a felemelő dolgok – a beteg gyermekek gyógyítására gyűjtött adományok, melyek hetente ismétlődnek otthonunk ajtajában, mert Magyarországon nincs pénz a jövő nemzedékének egészségére, de mi azért adakozunk, hogy megmentsünk közülük egy maroknyit -, elhomályosítja a temérdek bűn és a bűnözés. Felsorolni sem lehet megjelenési formáit.

Ha a legelején kezdenénk, se vége, se hossza nem lenne listánknak. Ha a rablásokra, meg a gyilkosságokra gondoltok, akkor szólok, hogy ezek, már a listánk végén vannak!

 

Bűn mások becsmérlése, a gyanakvás, a feltételezése annak, hogy egy általam soha nem látott ember elvetemült és hazug.

Itt a Lelki vakság diktál.

Figyeld csak meg! A rosszat mindenki könnyebben elhiszi a másikról, mint a jót, még akkor is, ha ismeri az illetőt!  Ez egy emberi tulajdonság, mely gyarlóságából, hitehagyottságából, kifelé tekintéséből, és nem értelméből fakad. (Vagy mégis?) Mert minden rossz, kívülről jön – hiszik oly sokan! -, a magyarság istenei elhagyatottak, valahol a múltba vesztek, hagytuk őket elvenni, és nem akarjuk visszaszerezni Őket. Kívül rekedtek és nem bennünk élőnek tekintjük Őket. Erre alapozva nem is kell túlzottan sok rosszat közölni, elegendő a bogarat a fülbe ültetni, a többit megteszi az emberi természet. Mintha azzal, hogy a másikat sikerült leértékelni, ők maguk értékesebbé válnának. Ez az egész alapja.

A kérdés, azonnal másként vetődne fel, ha az ember tudatosítaná önnön gyarlóságát, megfigyelné a lelkében zajló folyamatokat. Akkor lehetőség nyílna arra, hogy már csírájábanelfojtsa ezt a sok bajt okozó tulajdonságát.

Ilyenkor eszünkbe jutnak a régi fájdalmak, és kutatjuk, hol ronthattuk el, hol követtünk el hibát, és nem mások helytelen viselkedésével magyarázzuk a történteket.

Az önismeret hiánya adja a téves nézeteket.  Persze a legtöbb ember nevet, amikor az önismeretről hall, mondván: ki ismerhet engem jobban önmagamnál?!

Az önismeret első lépcsőfoka felismerni, hogy igazából nem ismerjük magunkat, majd a következő, hogy tudatosítjuk, miért lenne fontos. Amíg ez nincs, rossz úton haladunk.

Amíg ez nincs, végső soron minden okkeresés csak kétségbeesett és hiábavaló tevékenység.

De másféle gondolatok is sorakoznak elmémben a barátság, a kiábrándultság kapcsán, és sírni, ordítani szeretnék, hogy mennyire embertelen ember halad percről-percre a jövő felé.

Arról a sok-sok kegyetlen, brutális gyilkosságról, a fegyverkezésről, a környezetünk szennyezéséről, a háborúkról, az éhezésről, az egészségügy – ami dr. Lenkei szerint is inkább BETEGSÉGÜGY -, a kultúra helyzetéről már ne is beszéljek, ámbár beszélnünk kellene róla!

Beszélgetni kellene, mert véleményem szerint mindezekre az emberi értékrendben bekövetkezett változásokra is választ adnának.

Tudom, ezek a dolgok nem új keletűek és, hogy mindig elkísérte az embert a századokon át, de mégis azt kell mondanom, ekkora mértékű rombolást nem okozott soha, és ez nem magyarázható folyvást azzal, hogy többen lettünk, mi lelkek ebben a világban.

A baj ott van, hogy az embert nem tartjuk értéknek. És sok minden mást sem. Minden, ami eddig érték volt elveszettnek tekinthető.

Megkérdeztem fiatalokat: mi az érték?  Lehet tippelni, hogy mi mindent soroltak fel. Pénz, ékszerek, ház, autó. Félelmetes!

Hol vannak az ember valódi értékei? Hol van a harmónia, a szeretet képessége, a jóság, az önzetlenség, az áldozatkészség, a bátorság, a nemes cselekedetekre való készség, a könyörület, a barátság? Hová tűnt világunkból a lelki finomság? A hála vagy a tisztelet? Hová lettek a mítoszok, vagy a költészet ereje, a mesék igazsága? Hol vannak az ősi hagyományok, a táltosok, a nemzettudat, a magyarság ősi filozófiája?

És a barát hallgat. De barát az, aki így hallgat? És átértékelődik az elmúlt tíz év. Kiderül, hogy tévedtem. Álltattam önmagam, nem is volt barátom, csak egy ismerős a sok közül. És mindenről egyszeriben lepereg a máz, kiderül, hogy hazugság volt, becsaptam önmagam. Becsaptuk magunkat, becsaptak minket.

De mit is várhatunk? Mit várjunk egymástól, amikor megengedett a hazugság ebben a honban? Törvény is védi, illetve a hazugság, melyet egy nép ellen követnek is el, nem büntetendő cselekedet. És hazugságok jönnek megint, mert aki egyszer sikerrel járt, vérszemet kapva, ismét megteszi.

És beszélhetünk arról, hogy a jövő nemzedékét jobban kell tanítani, meg készségeit erősíteni. (Nevetséges ez a kifejezés!) A készségek kialakulhatnak, ha a gyermek példamutató közegben nevelkedik. Segítőkészség például. De közeg az ország is. És ha ott azt tapasztalják, hogy a hazugság, az adatok eltitkolása, megszépítése, az elhallgatás, a „beetetés” a divat, minden következmény nélküli, akkor a gyermek, eme dolgokra való készségét erősítjük, mert mi vagyunk a mintája, a példaképe.

Gondolkodhatunk az emberiség új értékrendje felett!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.