Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kormányfő azt mondta...

2009.10.19

A hír TV-ben hangzott el, a Magyar Nemzetben olvastam, és arról jutott az eszembe.

A kormányfő (akit a nép nem választott azzá) azt mondta, hogy …

… az országot kell tartós, hiteles és fenntartható növekedési pályára állítani a munkahelyek számának növelése érdekében.

Játszik a szavakkal (de inkább az életekkel; láttuk már, ehhez jól ért), és mi, engedjük!

Tartós növekedés? Hiteles növekedés? Fenntartható növekedés? Munkahely növekedés?

Igen!

Tartósan növekszik a halálozási arányszám. A hitelezések tartósan növelik az adósok számát és fenntarthatók a temetkezési vállalkozások, a bankok és végrehajtók bevétele, a pénzes, érzéketlen lények haszna.

Növekedést elérni a számok rejtekében úgy is lehet, ha csökkentünk …

… ha csökken a lakosság száma (halálozással vagy kivándorlással), akkor csökken a munkanélküliség százalékszáma is, és a számokkal kimutatható…  hogy nincs nincstelenség … a kevesebb ember, kevesebb munkanélkülit eredményez, és  mintha…  „több lenne munkahelyet”.

… játszani a számokkal, mint előbb a szavakkal...  lehet.

A kormányfő ( akit a nép nem választott azzá) azt mondta, hogy …

…Szerinte ezt kizárólag a pénzügyi egyensúly helyreállításával, a forint stabilizálásával és a befektetéseket támogató hitelezés újraindításával lehet elérni…

Mert a pénz nem oly rég olyan hatalommá növekedett, hogy önállósította magát. Gondolt egy merészet: nincs többé szüksége  „embermankókra”, mert ő már önálló, képes egyensúlyra, stabilan áll a lábain, ezért aztán odasétált az embervilágot működtető gépezethez és sorra vette a működést leállító kapcsolókat. Látta, hogy van ott szeretet, szerelem, megértés, együttérzés, őszinteség, barátság, emberség, egészség, tudás, meggondoltság, felelősség, erkölcsösség és még egy sor, hasonló feliratú gomb. Próbaként kikapcsolt néhányat, csak hogy lássa, mennyire képes ezek nélkül élni. És élt. Elhatározta, hogy ezen túl minden hónapban ki fog kapcsolni egyet, míg az embervilág teljesen meg nem bénul, hogy azután egyedül ő legyen a bolygó uralkodója, mert  hittel hitte, amit az emberektől hallott és tapasztalt, hogy ő: Isten.

A kormányfő ( akit a nép nem választott azzá) azt mondta, hogy …

azon, hogy a politika világát ne az ígérgetés és a költekezés uralja, az érett és bölcs választók tudnak változtatni…

és azt is mondta a bajokat orvosolni akaró libás bajnokunk (akit a nép nem választott kormányfővé), hogy …

… ahhoz, hogy még több legyen a bölcsesség a választók döntéseiben – hogy kikényszerítsék a politika világából azt a változást, ami a modernizációhoz vezet –, ahhoz az kell, hogy Magyarországon sokkal több legyen az olyan választó, akinek van mit veszítenie…

A miniszterelnök hozzátette: ehhez az kell, hogy Magyarországon nagyobb legyen a foglalkoztatás, többen éljenek bérből és fizetésből, többen legyenek, akik azt gondolják, hogy nekik akkor jó, ha az ország fejlődik és előremegy, gyarapszik, és ha nem az ígérgetés és a költekezés politikája uralja az országot.

Hogy mi ebből az igazság?

Azt látom, azt hallom, hogy ígérgetés volt bőven, most nincs. A költekezések  kiderülnek lassan, láthatjuk miféle körmönfont taktikákkal, csavaros ésszel játszották/játsszák ki a hatalmon lévő vezetők a jogszabályokat.  Láthatjuk, hallhatjuk, hogy a vezető székekben ülő emberek, pártállástól függetlenül, nem egyszer zsebre dolgoznak.  A médiában ez persze elhallgatott, vagy nem tudomásra jutott ténykedés, de a nép körében szájról-szájra terjedő zsiványságok, virágzanak. Hallottuk  nem is egy saját zsebre dolgozó polgármesterről, akik éleslátással igyekeznek kihasználni a befektetőket.  (Ha zsebben a borravaló, jöhet a beruházás! A most hatalomra törekvő párt jobban odafigyelhetne embereire! Vagy tudják, csak szemet hunynak, és  mi ismét a szemfényvesztés áldozatai vagyunk?)

Gordonunk nem ígér „zenei” élményt, és semmi más jót. Ő, bevallja az igazságot: népnyúzó világ következik, miközben halvány fogalmuk sincs arról, miként élnek az emberek. Azok az emberek, akik becsülettel ledolgozzák a 8-10 órát, de az érte kapott fizetésből megélni nem lehet, és életük nem több, vegetálásnál. Hogy hová vándorol a megtermelt haszon, azt azok tudják, akik annyi pénzt (2-10 millióig) visznek haza havonta, amennyit ezek a melósok 30 vagy 154 hónap (2,5 -13 év) alatt kapnak.

Persze libásunk mondataiból következtethetünk arra is, hogy mindezt nagyon jól tudja, éppen ezért gúnyosan nevezi a választókat érettnek és bölcsnek.

Példamutató élettel lehet a gyermeket leginkább tanítani a helyes életvezetésre. Ha nem tanul, akkor a büntetés is megengedett. Az érett és bölcs felnőtt embereket igazából már nem kell tanítani, feltéve, ha igaz az érettsége és bölcsessége. De valószínű, hogy nem igaz. És mivel nem igaz, jönnie kell a büntetésnek ... annyira fel kell háborítani, annyira el kell keseríteni az ország fejlődését, gyarapodását, modernizációját, előrehaladását akaró embereket, hogy azok végre rádöbbenjenek: VAN MIT VESZÍTENIÜK és leporolják rég eldugott erejüket és tartásukat.

Igazából libajnai nem azt mondta, ami fent olvasható, hanem azt:

azon, hogy a politika világát ne az ígérgetés és a költekezés uralja, az igazságot látó emberek eltökélt harcára, cselekedetére, tetteire van szükség. Szembe kell szállni a szavukat nem tartó vezetőkkel, akik gátlástalanul ellopják, és  magukra költik a közvagyont. El kell kergetni őket, akár úgy is, hogy egyenként zárják be őket az irodáikba, és addig nem engedik onnan ki, amíg nem mondanak le hatalmukról, amíg nem írják le vallomásukat, hazugságaik és tolvajlásuk igaz történetét.

… ahhoz, hogy még több legyen a bölcsesség a választók döntéseiben  eltökélt, jól megtervezett akciótervekre van szükség, amelyeket következetesen végig is visznek. Kellenek a sztrájkok, melyeket nem engednek sztrájktörőkkel megtörni, melyek nem csupán a saját szakmájuk területének védelmében hirdetnek és csinálnak végig. Nem azt kell kérik, hogy több állami támogatást kapjanak, hogy vegyenek el másoktól, és azt adják nekik, hanem azt kell követelni, hogy mondjon le a kormány, a cégvezetők kapjanak annyi pénzt, amennyit a dolgozók, ha keveslik, akkor emeljék meg a béreket. A felügyelő bizottságokba, ne ilyen-olyan vezetőket, hanem a cégek  dolgozóit válasszák, évente mindig másokat, és akik tiszteletdíja, ne legyen több mint a minimálbér.   hogy kikényszerítsék a politika világából azt a változást, ami a modernizációhoz vezet –,követeljék meg az emberek, hogy minden politikai szerepre vállalkozó, vállaljon felelősséget,  tetteiért, döntéseiért, azok végrehajtásáért. Erkölcsi és anyagi felelősséggel tartozzanak a közpénzek felhasználásáért és legyenek visszahívhatók. ahhoz az kell, hogy Magyarországon sokkal több legyen az olyan választó, akinek van mit veszítenie…

Ha nem ezt teszitek emberek, akkor kénytelenek leszünk elvenni még azt a keveset is, amitek van, mert benneteket csak úgy lehet megnevelni, ha kellő büntetést kaptok. Ha nem érzitek a saját bőrötökön a veszélyt, ha nem a saját létetek forog veszélyben, akkor képtelenek vagytok cselekedni. Gyáván meghúzzátok magatokat. Kreativitástok elveszett. Mindig másoktól várjátok a megoldást, magatok pedig az ágy alá bújtok. Eszetekbe sem jut, hogy ha a vasutasok sztrájkolnak, akkor nektek is cselekednetek kell, inkább szidjátok a közlekedés bénultságát, mert megszoktátok, hogy egymást tapossátok és egymást szidjátok, ahelyett, hogy a valódi bűnelkövetők felé és ellen fordulnátok. A vasutasoknak sem jut eszébe, hogy valamivel többet követeljenek a maguk érdekénél. Ha ezt tennék, talán felébrednének a többiek és megállhatna egy rövid időre a szolgáltatás, a mozgás. Ha bezárnának a boltok, mert a multi,  kizsigereli a dolgozókat, akkor úgy lehet ellene tenni, ha  felbosszantják a fogyasztókat, mert a fogyasztóknak eszükbe se jut, hogy összehangoltan néhány napig azért se vásárolnak náluk. (Ott vannak a piacon a magántermelők, akiktől a napi betevőt mindenképp meg lehetne vásárolni.)

 

A miniszterelnök hozzátette: ehhez az kell, hogy Magyarországon nagyobb legyen a foglalkoztatás,( mert lehetne foglalkoztatni az embereket, ha nem a külföldit istenítenétek, ha megkövetelnétek, hogy minőségi magyart áruljanak a kisvállalkozók, a kistermelők. Ha a magyar terméket részesítenétek előnyben, akkor a vállalkozónak több lenne a bevétele, és talán akkor több dolgozót alkalmazna.) többen éljenek bérből és fizetésből, többen legyenek, akik azt gondolják, hogy nekik akkor jó, ha az ország fejlődik és előremegy, gyarapszik, és ha nem az ígérgetés és a költekezés politikája uralja az országot.


Nem vagytok egymástól függetlenek.

Minden, mindennel összefügg. Ha jó neki, akkor jó lesz nekünk is. De ne hunyjatok szemet a felett, hogy amit verejtékkel megdolgoztok, azt a vezetőitek külföldi nyaraláson költse el, vagy külföldi adómentes cégekbe fektesse be! Ne legyetek meghunyászkodottak! Tegyetek az egész országért együtt, összehangoltan! Most mindenki csak a saját sóját nyalogatja, a saját szalonnáját sütögeti, a saját bőrét próbálja mentegetni, de ha nem gondoltok egymásra, az egészet megette a fene !

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.