Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NAPJAINK ANOMÁLIÁI

2009.11.22

Nincs kétség! Ami van, az a tér, és az  idő anomáliája!

 

Maroknyi galacsinná gyúrt papírhalmazt tart a kezében, éppen a kuka felé lendül, amikor rászólok, hogy fenn áll nála a bűncselekmény gyanúja. Megdermed, szeme az ég felé fordul, majd bűntudatosan térdére fektetve kisimogatja a papírt.

Most nézd meg! Ezeknek minden az arcukra fér (másként nevezte a fej elülső részét). Nézem a gyűrött lapokat, amint hajtogatja és mindent megértettem akkor, és ott, egyetlen szemvillanás alatt. Vigasztalom, is mindjárt, ahogy megyünk a járdán. Tudod, egy irtózatos félreértés áldozatai vagyunk. Reménykedve, sűrűn pislog. Mondom hát tovább. Rájöttem az imént – folytatom -, hogy valószínűleg nem vettük észre, amikor világunk két dimenzióra osztódott. Csak és kizárólag ez lehet a magyarázata, és bár olybá tűnik, mintha az időnk azonos lenne – szerintem hamarosan erre is meg lesz a tudomány magyarázata -, mégsem azonos. Valahogy összeugrott vagy mivel jellemezzem?! Összezsugorodott, tudod, mint a máj, miután kitágult, vagy, mint a halódó csillag. Magyarázhatom, nem érti. Szeme kitágul. No figyelj! De nagyon!

Van az egyes, meg a kettes dimenzió és van ugye az időkvantum. Minden dimenzió egy burokban van, és külön időben létezik. De ezek most egy baromi „hozzánemértés” – ez ismerős lehet, hiszen tapasztalhatod a korrupció, meg a sógorkomaság által -, szóval az univerzumban a dilettánsok alkalmazása következtében e két dimenzió összeugorott, összerántódott (igen, mint a savanyú tejjel készített bableves), a burok kilyukadt (hát persze, hogy így lesznek a nem tervezett gyerekek! Hagy’ mondjam mán’ végig!) és a kettőnek egy lett (hasonló, mint a sziámi ikrek, igazad lehet, de mondom, hogy ne beszélj bele annyiszor, mert elveszítem a fonalat!) az időkvantumja. No ez okozza a sok félreértést!

Nem érti. Elveszem tőle a gyűrött prospektust és rábökök a seriffcsillagra.

Itt van mindjárt példának ez a csillag. Ez a mi dimenziónkban még csak Amerikában ismert, ott használják. Eddig érthető? Jó. Ez tehát a mi dimenziónk. De azok, akik ezt készítették, más hullámhosszon rezegnek – tudtad, hogy minden dimenzió rezeg egy bizonyos hullámon? –, és külön időburkuk van, de átkerülhetsz, ha hiperviharba kerülsz, vagy pszichiáter által indirekt hipnózisba kerülve, olyan transzterápiában részesülsz, ami telepatikus képességeket növeszt nálad, és olyan jövőbelátó képességed lesz, amivel térbeli anomáliákat leszel képes előidézni.

Lemaradt. Visszanézek rá. Most mi van? Gyökeret eresztettél? Haladjunk már!

Mondom egyszerű parasztnyelven: Az az egész lényege, hogy azok, akik ezt a prospektust készítették, előbbre vannak az időben, ők a másik dimenzió lakói, akik már akkor élnek az időben, amikor Európa is „tiszta Amerika”. Szegények nem is sejtik, hogy itt most fennáll az időösszeugrás, a -zsugor, a paralízis esete. Ne dühös legyél, hanem ébredjen benned a megértés.

Mit tudom én, hogy kit kell sajnálni!? Én itt magyarázom a történteket, oszt ilyenekkel zaklatsz! Hidd el, nincs más magyarázat! Rettentő felfedezés ez, tán megkapom a Békedíjat is, ha leírom valami tanulmányban, figyeld csak meg! Mer' mi lehetne más magyarázat arra, hogy ami számunkra hazugság, az ő számukra büszkeség? Csak ez! Tiszta mint a víz. Hogy az nem tiszta, hanem klóros? Haggyá mán’ a klórral! Inkább figyelj!

Itt is van mindjárt a másik bizonyíték. Tessék. Ez a jó kis mentőöv, ami a védelmet jelzi a bankhiteleseknek. Mert te mit látsz? Hát persze, hogy azt, amit én: a bankok kaptak támogatást, sok milliárdot. De ők, a másik dimenzió lakói, már rég túl úsztak ezen a problémán – ez nem is lehet más, mint a széles és bővizű Időfolyam –, megfegyelmezték, vagy inkább belefojtották a folyamba a bankárokat, és így megmentették a hiteleseket. Ennyire egyszerű! Hogy nem jött rá erre még senki? Mekkora koponya vagyok!

Nem értem, hogy most meg miért hallgat? Gondolom, a sárga irigység mardossa, mert nem ő jött rá a nagy titokra.

Figyelj! Ne szégyenkezz! Ne keseregj! Nem volt ez azért olyan egyszerű nekem se! Tudod hány évig forogtam a sci-fi írók körében? Csaknem két évtizedig. Itt van, ni! A már említett időcsuszamlást jelzi – ehhez nem fér kétség –, ez a radiátorról leszerelt kapcsoló is. Az ilyenekre a jövőben nem lesz szükség. Azért van itt. Ez itt a kidobandó cucc. A jövőben, ahol a másik dimenziósok most élnek – nekik a tudatuk is más, ezt tudnod kell! -, már szél-, víz-, nap-, és geoenergiával leszünk felfűtve télvíz idején, és nem kell rettegnünk az orosz gázfüggéstől. Remélhetőleg majd a mi dimenziónk is ugyanazon az időspirálon közlekedik, mint az övéké, akikkel most véletlen összepréselődtünk!

Szemöldöke összeér. Ez megint mit akar jelenteni? Szeme is mintha szúróssá válna. Most haragszik? Mert úgy néz ki. A szája is szóra nyílik. Hát azért… kérlek! Én  szépen beszéltem veled, pedig nagyon értetlen, és tudatlan vagy! Miért küldesz el a büdös… le se szabad írni ilyeneket! Még hogy marhaságokat beszélek? Nem kaphattam napszúrást, harmadik napja köd van. Ez a köszönet, a hála? Szépen állunk! Én itt próbálom a csillagászat, a tudomány felé terelni elméjét, és magyarázok, erre így reagál! Itt állunk egy fenomenális, fantasztikus felfedezés küszöbén, én ugye egészen közel a Nobelhez, ez meg neki áll szidni engem, leordítja a hajamat, és azt kiabálja, hogy ő csak egyetlen dimenzióban létezik, az pedig úgy sz… ahogy van, és nem fog csillag tetraédert készíteni, hogy ő is átkerüljön. És örüljek, hogy bezárták a pszichiátriákat, különben én is zubbonyban lennék.

Mit akar ezzel mondani? Kik még?

No ezért tartunk ott, ahol tartunk! Egymást szidjuk, egymás támogatása helyett!

De eljön még az én időm is! Azért is írtam le gyorsan ezt, mielőtt az egész bekerülhet volna a kollektív tudattalanba, mert onnan aztán bárki lehívhatja, és  akkor övé lesz az a világraszóló felfedezés, de így, ha van papírom róla, bizonyíthatok.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.