Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kufárok világa

2010.05.11

Erről jut eszembe

2010. május 11.

„Háromszázezer magyar családot menthet meg a végveszélytől egy állami alap, amelynek köszönhetően devizaalapú hiteleiket forintkölcsönre válthatják. A Fidesz tervei szerint ezzel a lehetőséggel mindenki élhet. Az Orbán-kormány leendő gazdasági minisztere szerint 24 mil­liárd euró a magyar lakosság devizatartozása. Az éves lakossági deviza­hitel utáni törlesztés, plusz a kamat 1254 mil­liárd forint. Matolcsy György úgy vélte, ez a helyzet azért alakulhatott ki, mert a szocialista kormány asszisztált ahhoz, hogy a magyar lakosság devizában adósodjon el. A svájcifrank-hitelt felvevők nagy többsége 150-160 forinton szerződött, és a harminc forinttal magasabb jelenlegi árfolyam kigazdálkodhatatlan terheket ró családok százezreire. Simor András jegybankelnök szerint viszont e hitelek forintra váltásának több százmilliárdos költségét a költségvetés nem tudná kigazdálkodni.” (Szajlai Csaba írása)

Nagyon egyszerűen szólva...

Nem igazán értek a bankok működéséhez. Azt tudom, hogy hitelt manapság NEM SZABAD felvenni. Azt is tudom, hogy a pénzünket HAZAI BANKOKBAN kell tartani (aki keres, az talál!).

Azt is tudom, hogy annak idején, amikor az emberiség létrehozta a pénzt, azt azért tette, mert a munkával megtermelt árukészleteket EGYSZERŰBB volt így cserélni. Vagyis azért hozták létre, hogy a 1-es termelőnek, és a 2-es, 3-as stb. termelőnek ne kelljen hetekig bolyongnia, míg megtalálja azt a termelőt, aki éppen azt termeli, ami neki kell és fordítva.

Mára ott tartunk, hogy olyan nonszensz szavak kerültek a köztudatba, mint „pénzpiac”. No kérem, ha „pénzpiac” van, és ott ugyebár vannak kereskedők, akkor az, számomra egyet jelent a hazugsággal, a munka nélkül szerzett jövedelmemmel, amit régebben nagyon büntettek. Ezt kellene visszavezetni, és eltörölni a pénzpiacot, mert amíg ez létezik, addig minden esetben akadályozza a tisztességes, becsületes termelést.

És persze az okosabb pénzhez értő emberek ezt bizonyára nagyon le fogják szólni, én akkor is hiszem, hogy minden esetben a termelés a legfontosabb tényező.

Hiszem, hogy az ember alkotni, teremteni érkezett a Földre és nem másokat ebben, akadályozni. Aki ezt teszi, az aljas.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.