Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bűnösök közt cinkos, aki hallgat.

2010.08.04

Amikor 120 résztvevős H. Con-t szerveztem és 6-an vezényeltük le, amikor 4 napon aludtam kb. 8 órát összesen, amikor hónapokig szerveztem, és százával küldtem szét a leveleket, rimánkodtam az Önkormányzatnál a Zsoldos Péter-díjért, udvaroltam a JAMKK-ban, kujtorogtam a támogatók után, hajnalban keltem, mert pályázatot kellett írni, hanyagoltam a gyerekeim, mert nappal is… akkor is jöttek a kritikák a sci-fisektől: "Fújj! Miféle H.Con volt ez már megint!? Miféle kiadvány ez itt?"

Nem számít!

Dobjuk a feledés homályába, és menjünk tovább! Oda se neki!

Jöttek persze jó dolgok is. Arra jó emlékezni. Nem tagadom.

De minden elmúlik.

És igen, csend van. Süket csend. Hullaszag. Halottról jót vagy semmit?

Hatalmas, világra szóló rendezvény lesz, méltó megünneplés, óriási népszerűség, bevétel. Nagyságrendekkel több, mint a másik rendezvényen. Blabla!

Harminc látogató. Csupa harminc. Legalább összeillenek. 

És igen! A csend, a hallgatás, az, ami a leginkább bántja az ember fülét.

A festőművész hisztis nőszemély, csak úgy, mint Bea. Zoli, az író már nem is tudom mi!? Jun bohóc, meg még egy sor más valami, én pedig a nagyhangú népbutító, aki hazugságokkal tömi a tájékozatlan népet. Mindez … két hétre rá, miután több tíz oldalas anyagokat küldtem át, mert segítséget kért LnP, és felszólítottam a tagságot, hogy segítsenek, jött a levél, hogy kötözködök, hátramozdító vagyok, bolhából csinálok elefántot.

Aztán ment a levél szerte, egynek biztos (no nem nekem) de tán másoknak is ment hasonló, persze mindenki hallgat róla….(2010. 05.21.)

„Próbáld elcsitítani a dolgokat holnap, vagy olyan formulát találni, ami még nem jelent semmiféle szakadást. Megbízlak a képviseletemmel, azt mondasz, amit jónak látsz….
Tudnod kell, a gyulai Con szenzációs lesz. Nyugodtan ajánld, becsületszavamra nagyon jó lesz. …Bárki is akarja mindenáron elvinni a díjkiosztót, diplomatikusan bírd rá, hogy ne mondasson ki semmi végleteset, mert akkor biztos a szakadás. Ha határidőt szabtok, az essen június első két hetére, amikor cselekvőképes vagyok… Avana megállapodásban javasolt hozzájárulásán kívül a rendezvény becsült költségvetése 1,6-7 millió Ft  Ebből rendelkezésünkre áll közvetlenül kb 600 ezer…” És még több pénz….

Ez a stílus ragályossá lett,  mert mások is felbátorodtak és  félredobták addigi tartózkodásukat és én lettem az, aki személyes sértettségből politizálok. Mások szerint paranoiddá váltam, és később…

„Tehetséges, agilis emberek hagyták el sorra az Avanát, mert
összekülönböztek veled, Ildikó, pusztán azért mert valamennyire mást
akartak, mint te, és ilyesféle paranoia zúdult rájuk, mint ez. Az
egész Hugarocon-Gyula-Szíriusz sztori erről szól. Ha úgy tetszik, az
önzésedről, az ad hoc ötletekről és a merjünk kicsik lenni
mentalitástól.”

Velem, akivel állítólag nem lehet összeveszni! De úgy tűnik nem csak, hogy elmúlnak a dolgok, hanem változnak is. Mégis lehet?

Változnak, csak egy nem változik: még most is mindenki hallgat. Jöhetnek emberek bátran, belém rúghatnak, szidhatnak. Avana tagjai köszönik szépen, de nem érnek rá megvédeni a hülye elnöküket. Majd megvédi ő magát! Nosza! Lássuk!

Szinte fülsértő a csönd.

Aztán most már felbátorodott az is, aki már kint áll. Ő is nekünk jött, pedig én aztán nem bántottam! Ő mondta valakinek a listán, hogy dögöljön meg. 

Ebből a tortából én már nem kérek többet!

Egyébként, köszönöm szépen! Mindent. Mindent, ami szép volt.

De én most megyek!

Bocs, de nem akarok Avana haladásának az útjába állni.

Jó utat Nektek! És további bátor hallgatást!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.