Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pénelopé vászna

2009.01.04

Bírálatok, kérdések tömegét intézzük a kormányhoz.

A válaszok semmitmondóak voltak eddig is, és az idén is azok lesznek. (Azt mondjátok elvesztettem a hitemet? Lehet. Bennük, de bennetek még nem!) Nemzetünk civiljei remélhetőleg készülődnek, csak ne lenne olyan hosszú ez a készülődés, mint amilyen hosszú volt Kőműves Kelemen várának felépítése, és bizony már nem csak egy életet követelt ennek a „várnak” a felépítése!

Az ellenzék is készülődik, de jó lenne már valami kézzelfogható, mert kezdik sokan úgy érezni magukat, mint a kérők, akik  Ithaka királynéját akarták feleségül, aki viszont Odüsszeuszt várta 20 éven át, és a kérőket azzal utasította vissza, hogy el kell még készítenie apósa halotti leplét. Amit három évig szőtt, mert amit nappal elkészített, azt éjszaka lebontotta.

Igen tömegével száguldanak a bírálatok és a kérdések, mégis úgy tesz a kormány, mint „kutya a disznótorban”. Süketek. Az ellenzék mondja a magáét, piszkálgatja az ügyeket, de csak addig a határig, ami még nem vezet tömegmegmozdulásig.

 

Nem akarom elhinni, hogy ennyire tutyi-mutyik vagyunk! Nincs vezető, nincs megfelelő program arra, hogy ezt a hazug és képmutató társaságot elmozdítsa Magyarország éléről?

Felvették az irdatlan kölcsönt, mert tönkretették az ország iparát, mert a "multikat" dédelgették (szívem szerint lennék e helyütt inkább obszcén), mert eladtak mindent, ami eladható és a magyar embereknek nem adtak belőle semmit, mert nekik „nonszensz”, ha a dolgozó kéri a neki járó összeget. De hogy nem adtak, még el is vesznek!!! Az életünket, az álmainkat, a jövőnket!

Ez az igazi kirakójáték!

Most csökken a hazánkba érkező gáz? Nosza rajta! Emeljünk még az árán! Már így is megfáztunk a „meleg, biztonságos családi fészekben”!

Biztos siker a pusztítás útján!

Ez ám a szórakoztató kirakójáték!

A 3200 település közül 2000 önkormányzat eladósodott. Valaki mondja már meg, mire várunk?

Több önkormányzat a túlélésért harcol, fuldokolnak. Sokan ezt úgy tekintik, hogy az az önkormányzatok baja.

Azt kellene hírül adni, hogy mindenkiben tisztázódjanak a fogalmak, hogy a kormányban az egyik párt van, viszont az önkormányzatok többsége a másik pártból került ki. Most folyik a szisztematikus ellehetetlenítés, és jobb, ha tisztázzuk: az emberek fognak tönkremenni, hiányt szenvedni, ha az önkormányzatokat a kormány tönkreteszi.

Nem tudják felújítani, korszerűsíteni a kórházakat, nem tudják ellátni a szociális, oktatási feladataikat. (Mint ahogy hallottam anyukámtól, januártól fizetni kell az eddig ingyenes házi gondozásért. Megvizsgálják, hogy kinek mennyi a nyugdíja és annak arányában szabják ki a fizetendő összeget.)

Innen már csak egy lépés, hogy ugyanezt megtegyék az oktatással, a háziorvosi ellátással, a kórházi ápolással és még ki tudja mi mindennel, ami eszükbe jut.

Mert más nem jut az eszükbe, mert csak a nyúzást tanították meg velük.

Ha a kormány nem segít nekünk, akkor nem marad más út, csak az, hogy segítsünk magunkon. Ha semmibe vesz minket, akkor mi is vegyük őket semmibe.

Szokásos mentalitás ebben az országban, hogy ha valakinek valami jobbító ötlete támad, akkor bizottságok alakulnak, ahol rövid időn belül megmagyarázzák, hogy miért nem lehet azt megvalósítani.

Felejtsük már el ezt!

Ha elhisszük, hogy a törvénytelen cselekedetekkel kormányzó erőt, csak alkotmányos eszközökkel válthatjuk le, akkor olyan naivák vagyunk, mint az a kislány, akit a fiú a lakására hív, hogy megmutassa neki a bélyeggyűjteményét, és Ő elhiszi.

De Isten mentsen attól, hogy itt az Új év reményteljes hajnalán bárkit is határozott engedetlenségre, vagy netán felkelésre buzdítsak!

Alternatív javaslataim a következők:

Próbáljuk meg kisebbre húzni magunkat. Adjuk alább igényeinket. Vásároljunk a „turiból”. Időnként nem árt szétnézni a kukákban, főleg az elitebb környékeken, kész aranybánya állítólag! Csavarjunk kapcát a lábunkra, mielőtt felhúzzuk az olcsó kínai csizmát a reggeli felkeléskor, hogy meg ne fázzunk a jégveremlakásunkban. (Drága a gyógyszer! Ezt ne feledd!) De jó megoldás a hideg ellen, ha napjaink nagy részét nem is otthon töltjük. Ha nincs munkahelyed, akkor javaslom a busz és a vonat pályaudvarok várótermét. Fogadtassuk el magunkkal, és persze gyerekeinkkel, hogy a nemzetközi gazdasági érdek fontosabb, mint családunk élete. Ezért azt javaslom, hogy ne olvass újságot, ne hallgass rádiót és ne nézz televíziót, mert az ott beolvasott hírek csak csökkentik hited erejét. Ha rám hallgatsz, bebeszéled magadnak, hogy jobb lesz, ha fogyókúrázni kezdesz, jobb lesz az alakod, és kisebb helyet foglalsz majd a váróteremben is.

Ha javaslataim követed, akkor nyugodt lesz a lelked, békében élsz majd, mert semmit nem fogsz tudni az ország kirablásáról, mások szemérmetlen gazdagságáról, hogy nekik melegük van a szaunában, hogy ők látják a világ összes szépséges táját, hogy nekik tele a gyomruk.

Nagyon fontos a tájékozatlanság nyugalmunk szempontjából. Közben őrizd meg emberséged és kívánj nekik minden jót. Olyat például, hogy ne legyenek napi megélhetési gondjaik, kellő ütemben növekedjen a bankszámlájuk, a vagyontárgyaik sokasodjanak.

Hagyjuk rájuk. Ne törődjünk velük! Ne halljuk meg egy szavuk se!

Csak egymásra figyeljünk!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.