Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nincs, és nincs munka!

2011.10.15

Október 12.

 

Kedden, miután Csabától a Nyírjesbe elváltam, a lakásba ledobtam a csomagokat, elmentem vásárolni. Utamon cetliket ragasztgattam megint a múlt héten legyártott hirdetéseket a Kistérséghez szükséges öt idős ember keresése céljából. A gyöngyhímzésről is.

Beához is betértem a műhelyébe és kértem, hogy a háziorvosa, meg a fogorvosa rendelőjébe is tegyen ki egyet-egyet.

 

Némi alapvető takarítás, pakolgatás, rendezkedés következett – közben ismét vízhiányos állapotba kerültem, de ezt csak a kilátástalanság és főként a tehetetlenség érzése okozta -, majd jött az elhatározás: nem adom föl. Előszedtem hát a telefonkönyvet, meg a térképet és máris megterveztem a következő napomat.

 

Szerdán aztán nekilendültem ismét.

(1.) Az Evangélikus lelkész nem tartózkodott hivatalában, így az irodai alkalmazottnak mondtam el a gondomat, aki megígérte: mindent továbbad a lelkész úrnak. (2.) A Bosco Szt. János Plébánián a 82 éves Mihály atya hallgatott meg, aki sajnos még nem igazán hallott az autizmusról és arról is mesélnem kellett. Erősen ígérte, hogy az esti közös imádkozás után mindenképp elmeséli beszélgetésünket János atyának, aki éppen aznap délután fog hazaérkezni a szívszanatóriumból. ( 3.) A Református Lelkészi Hivatal zárva volt. (4.) A Római Katolikus Egyházközösségben sem találtam meg az ügyben illetékes atyát, oda hétfőn 11 és 12 között kell visszamennem.

Erőt vettem magamon és megint betértem a Börtön épületébe, ahol az (5.) Ipoly Cipőgyár is működik. Személyesen nem fogadtak, de a portás-őrnél kellett hagynom az önéletrajzom.

Hazafelé vettem az utam, és az utolsó, aznapra tervezett (6.) Föld Hivatalba is betértem, ahol a vezető, egész héten szabadságon van, így a jövő héten kell majd ismét jelentkeznem. Előfutárként azért ott hagytam a bemutatkozásom.

 

Mire végeztem, leszakadt a lábamról a cipő.

Gyors csere, majd futás a buszhoz.

Mentem a kicsi fiamért.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.