Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Álmodom tovább

2008.11.18

November 18. kedd

 

Azt álmodtam, hogy megtorpant a világunk, mert valaki azt kiáltotta: …ÁLLJ!…

Közeledett az éjszaka, féltünk … mindenki szeretett volna már végre hazamenni, de senki nem merészelt mozdulni. Keleten az ég már szürke volt, az égen feltűnt az első csillag.  Világunk meg csak várt, várakozott. Mindenki szomorú és ideges volt már, amikor felvillant egy zöld fény, ami a felhőkből jött és a „fő-toporgó hazudóst” – aki egyébként az „állj-t” kiáltotta – fölszippantotta és …  elrepült vele.

Mindenki tudta, hogy ez egy hatalmas felhő-űrhajó volt és azt is, hogy azért jött, mert már olyan nagy volt a lelkek bánata, hogy őket is zavarta, tele volt könnyekkel a világegyetem. Az idegenek, szeretettel, tudatunkig küldték az információt:  azért jöttek, mert már ők is unták, hogy itt csak viták, felszólalások, felszólítások, tanácskozások, kijelentések, bejelentések, tárgyalások, találkozók, csúcsok, megbeszélések, párbeszédek, homályos válaszok, tanulmányok, előadások, és sajtótájékoztatók voltak az utóbbi hónapokban.

Mindenki megkönnyebbült, amikor a hajó, a zöld fényével és zsákmányával, mint hajnali köd,  tovatűnt.

Mindenki mozdult, csöndben, vagy szó nélkül tette a dolgát…

 

… Nem volt több napirend előtti felszólalás,  és a kígyót és békát öntögetők elmentek kígyókat keresni, hogy mérgüket kifejtsék és a reomás fizikai dolgozóknak jófajta kígyókrémet készítsenek belőle. A békások meg szúnyogokat és kullancsokat gyűjteni rohantak, megelőzvén a nagyobb bajt.

 

Szinte egy csapásra megszűntek az ötpárti egyeztetések is, mert az addigi egyeztetők a józan eszükre hallgatva a kőbányákba siettek követfejteni. Egyetlen perc alatt rájöttek ugyanis, hogy ilyen drágaság mellett nem lehet aszfaltutakat építtetni, még akkor sem, ha a legjobb szesztestvér az illető, és egyébként is…! az aszfalt káros az egészségre, az autók meg nagyobb kárt okoznak, mint a dohányfüst, ezért jó példával jártak elő. Mi meg máris tudtuk olyan utakat fogunk építeni, melyek még háromezer év elteltével is utak lesznek. Már előre büszkén dagadozott a magyar  mellünk.

És onnantól kezdve azonnal elvetettek mindenféle csúcstalálkozót, helyette minden csúcsos, szélerőműveket mentek építeni, meg napelemeket szerelni az addig utált kisfalvak határába, mert nem akarják, hogy a magyar nép éhezzen az emelkedő energiaárak miatt.

Az előadások is elmaradtak, mert nem irkálnak többé drága tanulmányokat, és az uniós pénzek  nyolcvan százalékát se teszik zsebre a szakértők, kurátorok, meg ügyintézők. Helyette,  mélyfúrásokat végeznek forró vízért a hajléktalanokkal összefogva, akiknek ez a lehető legjobb elfoglaltság most így a télelőn …  nem fognak halálra fagyni.

 

És akkor, véget ért az én jó kis álmom! Kiballagtam a konyhába zsibbadó kezeim masszírozva, hogy lefőzzem a kávét és láttam ám, hogy megállt az idő. A kávé már lefőtt, de a mikró rendületlenül 0:00-t mutatott. Gondoltam lehet … valami mégis történhetett a valóban is, nem csak az álmomban, ezért gyorsan bekapcsoltam a gépet, hogy olvassak valami jó hírt.

Hamar rádöbbentem, hiába vizionáltam az értelmes jövőt álmaimban, itt semmi nem változott!

Dehogyis mentek időtálló követ bányászni, inkább az SZJA-val foglalkoztak, aminek most a 18 %-os határát 1,7 millióról, 2,2 millióra akarják emelni.

 

No, ez minket nem igen vígasztal, hiszen az én gyesem, az emelt családi pótlék, meg a férjem fizetése együttvéve nem éri el havonta a százharmincat, mint ahogyan e kicsiny ország legtöbb lakosának sem.

 

És szúnyog meg agyhártygyulladást okozó kullancs is sok lesz jövőre is, meg a kígyókrémből sem készül majd elég olcsó, mert bizony ők az osztalékkal foglalkoztak. De mi az az osztalék? Eszik é’ vagy isszák? Ja tudom! A munka nélkül szerzett jövedelem, amikor a nyereséget szétosztják a részvényesek között. No mi ennek se leszünk (több millióan se) a nyertesei! De akinek van, az örülhet, mert a mostani 25%-ról tervezik az adóját 18-ra szállítani!

 

És látom ám, hogy geotermikus energiánk se lesz egyhamar – pedig már éppen vigyorogtam volna, de nem szabad az ilyesmit elkapkodni -, mert nem az okossal foglalkoztak megint. Hát nem eszekbe jutottunk mi is nekik?! Gondoltak egy nagyot és a jelenlegi – egyébként a világon is csaknem egyedülállóan – 20 %-ról 22 %-ra tervezik emelni az ÁFÁ-t, amit bizony mi is serényen fizetünk, mint a kisangyal, ha melegszünk, ha eszünk, ha iszunk, ha netezünk (kapcsolod ki!). Mint a süketek, mennek a fejük után, hiába beszél nekik a fél világ, hogy nem kell a népre rátaposni, meg csökkenteni kell az adót. Ja! Bocs. Önti  a vizet, de nem a tűzre, hanem a Dunába.

No, gondoltam jó lesz nekünk! Emelkedő ÁFA, az emelkedő árak (infláció), meg a befagyasztott bérek mellett.

Talán jobb lesz, ha visszafekszem és álmodom az álmom tovább! (?) 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.