Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CSODÁK MÁRPEDIG VANNAK.

2011.08.13

Csodák márpedig vannak.

 

Talán írtam már, talán nem, hogy volt egy lakás Balassagyarmaton, amivel hitegetett a tulaj: kiadja.


Mivel azt mondtam magamban: ha sátrazni kell, akkor is megyek Csabával, hát nem érdekelt, hogy üres a lakás. Nem volt benne konyhabútor, még mosogató és csaptelepek se, nem volt benne tűzhely és a kapcsolók is hiányoztak.


Voltam persze bajban, hiszen olyan többletkiadásokkal járt ez, amivel nem számoltunk, de bíztam abban, hogy ha a tulajdonos hazaérkezik háromhetes Görög nyaralásából, akkor megbeszélhetjük vele, hogy engedjen az árból, ha már csak a csupasz falak vannak.


KÉT BARÁTUNK IS SEGÍTSÉGÜNKRE SIETETT, A CSUPASZSÁG ELTÜNTETÉSÉBEN, AMIT HÁLÁSAN KÖSZÖNÖK!

Már ez is felért egy Isteni csodával, mai közönyös, és sajnos sokszor elvetemült világunkban.


Csabám már minden órában arról kérdezett, mikor megyünk és nézzük meg a lakást, ahol majd szeptembertől hétköznapokon lakni fogunk.

Autista tulajdonság a biztonságkeresés?

Nem, hisz mindannyian  biztonságra vágyunk

Ám ilyen fokozott türelmetlenséggel fűszerezve, hogy már-már az őrületbe kergetett ... így igen.

 

Viccesen szokták az emberek mondani, hogy ha nem megy a tánc, akkor meg kell keresni a kályhát.

No Csaba is ezt tette. Nem ment neki a „tánc”, vagyis képtelen volt elképzelni, hol ébred majd, melyik ház kapuján lép ki reggelente és indul a buszhoz, és hová érkezik majd délután, ahol aludni fog.

Olyan feszült volt szerdán délelőtt, hogy szinte vibrált körülötte a levegő. Minden szerdán mentünk Balassagyarmatra, most azonban halasztottunk, mert úgy volt kapunk másik időpontot, és valamelyik nap a héten levisz a tulaj kocsival. A tulajnak azonban nem volt egy autista gyereke, aki óránként 10-15 percig rágta a témát, ezért kimondottan ráért. Nem jött a telefon, hogy egy biztos pontról hírt adjon, amivel biztatni lehet az autistát. Csaba viszont úgy érezte magát, mint érezhetnénk mi magunk, ha órákon át egy korhadt deszkákból, málló kötelekből álló kötélhídon kellene az életmentő helikopterre várnunk.

Ebéd után mondtam Csabának, hogy sziesztázzunk. Megöleltem, és nyugtatgattam, de magam is elcsodálkoztam azon, amit mondtam, mert ilyen, úgymond nagy szavakat nem jellemző, hogy mondok Csabának, inkább az egyszerűbb magyarázatokra törekszem.

„Nyugodj meg kicsim! Nincs semmi baj. Ne idegeskedj. Tudod, kilencven! 

(Megegyeztünk, hogy ezzel biztatjuk egymást, ha idegesek vagyunk, mert Csaba kimondott kívánsága, hogy 90 éves korunkig éljünk.)

Az lenne a jó, ha bíznál Istenben. Isten jót akar nekünk. Ő mindent el fog rendezni, mert ő látja az életünk. Ha úgy látja, hogy eljött az ideje, akkor megyünk és megnézhetjük a lakást. Az a baj, hogy görcsösen akarsz. Ez nem jó. Csak idegeskedsz és veled én is. Az egész napunk puszta idegeskedés. Isten azonban mindent tud. Bízz benne! Tudod olyan ez, mint az ember, aki beleesik a mélyvízbe. Ha kapálódzik, ha csapkod, akkor elsüllyed. Ha viszont ellazítja izmait, ha bízik a víz erejében, ha rábízza magát a hullámok ritmusára, azt felemeli a víz, és a hátára fekve, a víz tetején úszhat. Lazíts, és bízd rá magad Istenre!”

 

Valamivel nyugodtabban telt a délután, bár nem voltam biztos abban, hogy minden szót megértett.

Háromkor kapcsoltam be a gépet és töltöttem le az e-mail leveleket. Azt a levelet, ami meghozta az örömhírt 12:41-kor adta föl az írója. Kábé akkor, amikor mi Csabával sziesztáztunk. Egy kiadó, egy szobás lakásról szólt, közel a buszpályaudvarhoz,  és amely berendezett,  amely költsége éppen olyan elfogadható, amilyenre kezdettől vágytam. 

Azonnal válaszoltam.

 

A lakás tulajdonosa nyílászárót cserélő céget keresett az internetes hirdetési bazárban. Akkor akadt rá az én hirdetésemre és bár  nem keresett albérlőt, mert éppen felújítani tervezte a lakást, úgy gondolta, halasztható, és  írt.

 

Hétfőn megyünk megnézni, Csaba legnagyobb örömére.

Nincs is jobb, szebb dolog a világon, mint gyermekünk mosolya.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ildikó és Csabi

(K. Éva, 2011.08.15 21:49)

Szívből örülök a csodátoknak! Sok sikert az új kihíváshoz! Szeretlek TITEKET!!!