Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Diktaturikus demokrácia

2009.03.02

Március 2. hétfő

 Azt mondják nekem, hogy demokrácia van. Azt akarják, hogy elhiggyük. No hiszen… Már többször, több bejegyzésben is leírtam, hogy az igazi demokráciában a döntés, a nép kezében van.

Ott van? No ugye! Akkor miről is beszélnek? Erre legjobb példa, a parlamenti képviselők azon döntése, hogy nem tartanak vitát, nem kell hozzászólások, elmélkedések sorozata a parlament feloszlatásáról. Elég, ha 1-2 hozzászóló hallatja a hangját, azután pedig szavaztak, és persze, hogy semmibe vették a választók, a nép akaratát.

Ha a népé lenne a valódi hatalom, az azt jelentené, hogy az országgyűlés helyreállítaná az alkotmányt, amit a rendszerváltásnak nevezett borzalom idején elfelejtettek. (?) Hát persze, hogy nem amnézia volt!

Tudatosan cselekedték meg, hogy a történelmi alkotmányunkat nem vették elő, nem mondták ki, hogy az előző kormánynak nem vállalnak jogfolytonosságot! Helyette bevezették a kancellária rendszerét (alkotmányellenesen). Ez a rendszer amellett, hogy szöges ellentétben áll az alkotmányos igazságot képviselő Szent Korona-tannal, még tejhatalmat is biztosít a miniszterelnöknek.

Minden politikaszociológiához csak kicsit is értő embernek tudnia kell, hogy ez a tejhatalom visszaélésre ad lehetőséget. Ez olyan, mint amikor a tolvaj elindul lopni és viszi magával a feszítővasat, de nagy örömmel veszi észre, hogy a meglopni kívánt tárva-nyitva hagyta az ajtót.

De el vele! Micsoda példa ez? Maradjunk inkább a közmondásnál: „Alkalom szüli a tolvajt.”

Vagyis a tejhatalom visszaélésre ad alkalmat, és így demokráciánk erősen a diktatúra felé vette az irányt. A diktatúrában, a diktatúrikus elemekkel dúsított (politikai irányítás alá volt rendőrség, manipulált média, betiltott honlapok, sajtótermékek, elektronikus levelek ellenőrzése, a védekezésre képtelenektől való szociális elvonások, a nép többsége akaratának semmibevétele, különböző társadalmi csoportok egymás ellen fordítása, az ártatlanság vélelmének elvetésével, a papírgalacsin, a tojásdobálás szigorú büntetése stb.) (és muszáj, hogy utólagosan beszúrjam a ma reggeli hírekben beolvasott hírt: "iszonyat" alkotmánymódosítást kezdeményez a szólás szabadság korlátozásáról, mert nem mondhatjuk ki, hogy a kormány nem biztosította a megfelelő munkát a cigányság részére, nem alakította át megfelelően az oktatást, és nem fejlesztette a rendőrséget, ezért sokan emlegetik a  triplán pozitívan diszkriminált cigányságot mostanában a társadalomban negatívumaként. Ezt emlegetni pedig szerinte, TILOS.) demokráciában az immunitásában legyengített középosztálynak nincs a kezében semmiféle eszköz, amelyek képes volna a hatalmon lévőkre nyomást gyakorolni (van persze, vannak megvalósítható dolgok, mint pl. az általános, országos sztrájk, a közlekedés országos megbénítása, a vásárlások beszüntetése, egy országos felmondó nap, álló, néma demonstráció a parlament előtt stb.).

Mivel legyengült a társadalom ezen rétege, nem is képes szembefordulni a még kisemmizettebb rétegekből kikerült (és saját rétegéből is persze) radikális, agresszív csoportokkal. Nem képes, és talán nem is akar.

A radikális (lázadó, elégedetlen, anarchista) csoportok ugyanezen oknál fogva lendülnek támadásba. Nekik sincs alkotmányos eszközük, amivel a sorozatosan rossz döntéseket hozó parlamentet arra rávehetnék, hogy a nemzet érdekei szerint irányítsa az országot.

Mindezekhez társul, hogy megváltoztatták a parlamenti szavazás szabályait, mégpedig kivették belőle a 2/3-os többségi passzust. Vagyis a legtöbb szabályzót, törvényt a parlament egyszerű többséggel elfogadhat. Kivétel ez alól az alkotmányt érintő kérdések, csakhogy alkotmányellenesen törvényt hoztak, hogy az alkotmánymódosításról nem lehet népszavazást tartani.

És a kör bezárult!

Mert mindebből adódik, hogy több olyan döntés született az elmúlt két évtizedben, amelyik rossz a társadalom nagytöbbsége számára.

Egy kisebbség uralkodik a többség felett.

Vagyis?

Diktatúra van.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.