Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy közösség lehetőségei

2009.06.19

Június 19. péntek

 

Ma a sok dolog közül leginkább egy gondolat bánt.

Nagyon nem szeretem, amikor egy közösségen belül kialakított lehetőséget felvállalva, az adott munkát elvégző elutasítja a vezető minden az irányú kérését, hogy tájékoztatást kapjon az ügyek állásáról.

Nagyon irritál, amikor a munkát egyébként becsülettel elvégző, végül úgy állítja be az ügyet, mintha a közösségnek ahhoz semmi köze nem lett volna, és nyilvános fórumokon mégcsak meg sem említi, hogy mit, miket köszönhet ő, mint alkotó, mint aktív egyesületi tag, magának a szervezetnek.

Mivel elzárkózott és teljesen önállóan vitte az ügyeket, kizárva intézkedéseiből a vezetőséget is, joggal mondhatná bárki, hogy igaza volt, hiszen mindent egyedül oldott meg.

A dolog azonban sántít.

Egyrészt, mert az adott feladathoz nagyvalószínűséggel hozzá se jutott volna a közösség megléte nélkül, másrész pedig megszegett minden szabályt, amely a vezetőség felé való beszámolási kötelezettségekre vonatkozik. Magyarán anarchikus viselkedést tanúsított, megvonva a legalapvetőbb tiszteletet is a vezetőségtől, „a ti csak a vezetőség” vagytok felkiáltással minden beleszólási jogot kétségbe vonva, az összes döntési jogkört a „közgyűlésnek” titulálva, megfeledkezve arról, hogy a vezetőség két tagja egyúttal a szervezet alapító tagja is, és a szervezet fennmaradásában is oroszlánrészük volt.

Az ilyen emberi értékeket is egyúttal megtagadó tagok, gyakran találnak képmutató és sírig elhallgató partnereket.

Ezek a tagok, akik telve energiával igyekeznek a helyzetet úgy kihasználni, hogy az ő személyük a „legfényesebb” legyen, és mindenki azt lássa, hogy az egész ügylet sikere kizárólag nekik köszönhető.

Többek között az ilyen viselkedés is motivált, hogy hosszú idő után lemondtam elnöki megbízatásomról. Számomra a közösség maga az alkotóerő, a lehetőségek tárháza, benne vannak kiugrási lehetőségek, de nagyon nem szeretem, ha valaki legvégül elfeledkezik arról, hogy ki biztosította számára az „ugródeszkát”.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.