Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Előre az egészségünkért!

2008.01.27

Január 27. vasárnap

Telefonon keresett egy női hang  szombaton este, és közölte, hogy városunkban a következő héten egy teljesen fájdalommentes szűrővizsgálatra lesz lehetőség, amely az érfalak rugalmasságát vizsgálja, és felderíti az esetleges érelmeszesedéseket, érszűkületeket is. Még mielőtt örülhettem volna, kiderült, hogy a vizsgálatot a TB nem támogatja, de azért igen kedvező a vizsgálat hét és félezer forintos ára.

Köszöntem szépen, nem kértem és hát persze, hogy nem álltam meg, megmondani, miért nem! Alapvető emberi jogom, hogy egészséges környezetben éljek. Ha a különféle cégek, kicsik és nagyok bemocskolják a földet, holmi gazdasági haszon, felemelkedés és jobb élet hangzatos érveivel és ezzel megbetegítenek, akkor nekem jogom van ingyen meggyógyulni. Szennyezettek a vizek, a föld és a levegő és vele az élelmiszerek is, melyeket tartósítás miatt még vegyszerezik is.

Ha meghalok, meg leszek halva. – mondtam a megnémult női hangnak. – És ezért azok lesznek a felelősök, akik tönkretették a környezetünket. Még orvoshoz se mentem mióta bevezették ezt a szégyen díjat az egészségügyben, nem hogy egy ilyen vizsgálatért a méltányossági gyesem egyharmadát kifizessem.

Ha jól belegondolok nem semmi, amit velünk tesznek. A környezet szennyezettsége annyira magas, hogy testünk már fuldoklik. A gyümölcsökben csak nyomokban fedezhető fel a vitamin, a hiányoktól folyamatosan romlik az egészségünk. Kitalálnak ilyen-olyan vizsgálatokat – persze méltányos árért -, megállapítják, hogy bizony veszélyben vagyunk (naná! Mi mást állapíthatnának meg), menjünk el a háziorvoshoz, fizessünk persze ott is, majd tegyük ugyanezt a gyógyszertárban is. Néhány hét elteltével ismételjük meg a látogatást az orvosnál, hogy elmondhassuk valami nincs rendben. Ja! Hogy mellékhatás? Akkor írjunk valamit ellene.

Mire észbe kapunk, már szedünk vagy nyolcféle gyógyszert.

 

És ezt sokan természetes, normális helyzetnek tartják. Ez – mondják - az élet rendje.

 

Hány és hány százezrek szoktak már rá a gyógyszerekre, hogy függőségük kialakulásával a gyógyszeripar törzsvásárlói legyenek? Ez nem egy jól felépített félrevezető kampány része, biztos stratégiai pillérekkel?

 

De semmi baj, féltve őrzött vagyonunkat őrzik majd a kórházi széfek!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.