Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ENIKŐ születésnapjára

2008.04.18

Április 18. péntek

 

Ma 24 éves Enikő!

 

Kép

Pontosan tíz óra tízperckor született 1984-ben. Születésének pillanatai mégis úgy élnek bennem, mintha tegnap lett volna. Azok a percek, mintha kiemelkednének az idő dimenziójából, mint egy grafikon csúcspontjai, és nem simulnak bele a múlt feledésébe.

Mivel a fiam születésekor csaknem mozdulatlanságra voltam kényszerítve a szívhangot ellenőrző gép és az infúzió miatt, Enikő születése előtt félórával még sétáltam.

-         Makacs egy asszony maga.- így a nővér.

-         Mint az öszvér.

"Nem, nem fekszem föl az ágyra. De igen, szülni fogok." Feleltem, amikor a nővér azt mondta nevetve, hogy ebből ma nem lesz szülés.

Kis pirinyó lányka, erős tüdővel. Úgy kiáltott bele a nagyvilágba, ahogy csak a torkán kifért. És jól kifért. 

Alig hittem, hogy lányom született.  Mert mindenki azt mondta a faluban: "Akinek lánya van, van valakije."  Igaz én nem nagyon hittem ebben a felszínen, mert a fiam elalvás előtt el se akarta engedni a kezem, anya volt a minden.

És megéltem, hogy ráfektették a hasamra a lányom, úgy, ahogy megérkezett. (Akkor már szokás volt szerencsére.)  Érezhettem a bőrét, teste melegét. A sírás is abbamaradt ettől, már csak hüppögött kicsit legörbült szájjal és megnézett engem.

Azt mondták, nem látnak még az újszülöttek. Akkor el is hittem, de ma már tudom, hogy látott. Visszavetítve azt a pillanatot, amikor egymásra néztünk, érzem lelkének sugallatát:

-         Megérkeztem hozzád. Hát ez a pillanat is elérkezett, hagy nézzelek meg emberi szememmel is! Ismerem ezt a szívhangot. Te vagy az anyukám.

 

Fáradt voltam és elgyötört, a világom is alig tudtam, de ahogy egymásra néztünk, megnyugodtam. A világon mostantól több lesz a szeretet.

 

Drága Szép Kislányom!

Kívánok neked fantasztikusan sok boldogságot, egészséget születésnapod alkalmából!

Kívánom, hogy életed minden pillanatában tudj örülni, és szeretni!

Szíveddel, lelkeddel tudd érezni a világ szépségét, a sokféle létezési formát, az emberi gyarlóság mögött mindig legyél képes arra, hogy meglásd a jóságot!

Nagyon boldog vagyok, hogy Te vagy az én lányom, boldog vagyok, hogy engem választottál édesanyádnak!

 

Soha nem szűnő ,végtelen szeretettel

Édesanyád.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Isten éltesse!

(onsai, 2008.04.21 16:58)

És milyen szerencséje van, hogy Hozzád született...
Sok-sok boldog évet kívánok még mindkettőtöknek!