Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HANGJÁTÉK

2010.08.09

Folytatva a pozitív dolgok számlálását eszembe jut, hogy még a Szíriusz Sci-fi Napokon (2010. július 16-18) találkoztam egy nagyon kedves Erdélyi rádióssal, aki interjút is készített velem az Avana Egyesület kapcsán céljainkról és díjainkról.

Íme az interjú, amely az Avana honlapról letölthető:

http://www.avana.hu/modules/news/article.php?storyid=150

 

A találkozó után július 23.-án az alábbi levél érkezett tőle:

Kedves Ildikó!

Benedek József Mihály vagyok, a Régió Rádió  ( www.regioradio.ro ) irodalmi szerkesztője. Hamarosan adásba kerűl a veled készített riport, majd küldöm neked is (ez már elkészült azóta fent van a link; ez az én megjegyzésem), de most másért zavarlak. Hazafele legalább négyszer olvastam el a Sorstársak c. novelládat, itthon megmutattam a rádiós kollégáknak is. Ha beleegyeznél, átdolgoznók rádiójátéknak, úgy, hogy a párbeszédek érintetlen maradnának, plusz egy narrátor lenne. Természetesen, mielőtt felkerülne a tizprcradio.ablog.ro oldalára, neked jóváhagyásra bemutatnók, és szerzőként a te neved szerepel, megjegyezve, hogy átdolgozás. Ha érdekel ez a dolog, kérlek jelezz vissza! Tisztelettel, 

Benedek József Mihály”

----------------------------------------------------------------------------------

És ezt válaszoltam neki:

Kedves József!

Nagyon örülök, hogy jelentkeztél! Kíváncsian várom az elkészített riportot, hiszen nem lehetett a helyzetre azt mondani, hogy ideális volt. Te bizonyára nagyon ügyesen megoldod majd a beleszólások kivágását. Nem értek hozzá - sajnos -, de bizonyára nagy munka lesz.

Megtisztelve érzem magam, amiért a Sorstársakat négyszer is elolvastad (öröm, hogy tetszett!), és még rádiójáték átdolgozásra is javasoltad. Ez egy olyan fantasztikus lehetőség, amire mindenképp azt kell mondanom: Természetesen, és boldogan hozzájárulok.

Én magam is kíváncsi vagyok arra, hogy milyen hatással lesz rám, ha meghallom megelevenedni a novellát illetve a szereplőket. :-)

Még inkább kíváncsi lennék arra, hogy másokra milyen hatással lesz. Ez utóbbi kívánságom bizonyára nem teljesülhet, de majd megpróbálom elképzelni.

Sikeres jó munkát, és kellemesen hűs napokat kívánok Neked szeretettel!

Ildikó”

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.