Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Készülök a sci-fisek találkozójára.

2011.06.15


2011. június 15.

 

 

 

Korán mentünk apát meglátogatni Csabámmal. Tegnap kisiklott ez a tervem, annyit bóklásztunk délelőtt a városban, Attila meg elfelejtette, hogy azt ígérte délután együtt megyünk a nagyapjához. Mindig elfelejti!

 

Utóbbi hetem jobbára a HungaroConról szólt. Voltak családi események, például édesapám születésnapja (a 74.), aki sajnos már nem igazán tudta értékelni azt az isteni, finom tortát, amit Enikő készített neki. img_0027.jpg

 

 

Szabó Sándor készített velem egy interjút az Sfmag.hu számára (ott van szó rólam, de jobbára a H.Conok-ról, Avanáról), de a napok jórészét a sci-fisek találkozója tölti  ki.

 

Elkészítettem a H.Con-on szervezett kiállítások meghívóját, a nyomtatása nehezen megy, mert egy kartont négyszer kell berakni a nyomtatóba, amíg 2 meghívó elkészül.

Véglegesítettük az Avana SF Hírlevelet is, amelybe még bekerült a meghívó és a találkozón folyó tudáspróba felhívása is, amelynek végén remélhetőleg kinevezhetjük az első Magyar Időügynököt. http://www.avana.hu/modules/news/article.php?storyid=272

 

A Hírlevelet ki is tette valamelyik számítógépes zsenink az Avana honlapra. Lacit kértem konkrétan, de mivel se, Ő se Marconk nem válaszolt, most aztán totózhatok, hogy kinek köszönjem meg!

 

Írtam a polgármesternek, és kértem nyissa meg a rendezvényt, írtam a Szilas Drink Kft.-nek, hogy támogatást kérjek üdítő formájában.

 

Megcímeztem pár borítékot, postázásra a H.Con ismertetőjével http://www.avana.hu/modules/content/index.php?id=24 , és értesítettem a Preyer Hugo emlékére novellapályázat nyerteseit is, de ez utóbbit már e-mailban tettem. A nyertesek neve a H.Con-ig titkos, így azt most nem írhatom le.

Az egyik dicséretes válaszolt is rögvest, hogy jobbra számított…  és jönne is oly szívesen a rendezvényre, de bizony neki más elfoglaltsága lesz azon a hétvégén.

 

Értesítettem a neten pár napilapot az eseményről és kiakadtam, mert június 23-án szerettük volna az Illusztráció pályázat alkotásait felrakni a Cafe Frei különtermébe, hogy a H.Con első napjának délelőttje ne legyen megint a bolondok háza másolata, de egy munkatárs azt üzente: oda aztán aznap nem mehetünk, mert valami más csapat tart rendezvényt. Törjük is a fejünket Tamással, hogy itthon előkészítjük a képeket. Jobbnak láttam azonban, ha  bemegyek a Freibe – egyúttal a Civil Házban felvágattam, és félbe hajtottam a már elkészített meghívókat, és azt is átvittem a Kávézóba, hogy minden asztalra tehessenek belőle -, de persze nem volt bent a vezető.

 

(Ugyanabban az órában nem találtam a helyén a szappanboltost, hogy mosószódát vegyek, és a varrónő is ebédelni ment… ez egy ilyen óra volt, mindenki máshol kolbászolt!)

 

Maradt hát itthonról a telefon, ami azért említésre méltó, mert kiderült rossz információt kaptunk és mehetünk csütörtökön egész nap akár rendezkedni, csak délután 17:30-tól foglalt a hely.

Ollé!

 

Töprengek a terem dekorációján is, hogy azért valamennyire szép legyen…

Jaj-jaj!

Nem vagyok dekoratőr!

Pedig még hungarocell labdákat is vettem, csak még nem tudom mi lesz belőle.

 

Felragadtam az egyik ajándékot ma,  mert eszembe jutott, hogy eddig csak készültem gravíroztatni, és bevittem a boltba. A másik ajándékot ellenőriztem. Jól tettem! (Vállveregetés magamnak.) A Zsoldos-novella kategóriás ajándékáról szépen leugrott a felirat. Nosza be vele! De...

Kaptam ám a boltostól, hogy ne magyarázzak, mert ők megmondták: lehet, nem fogja meg a gravírozott lapot a kétoldalas ragasztó.

Nosza lendültem én is … elvégre vérbeli skorpió lennék vagy mi! … előre csaptam méregfarkamat: közöltem vele, ez a hozzáállás nem a valódi kereskedőé, és hogy nem kifogásokat kell összehordani, hanem kreatívan megoldani a problémát! 

És akkor..., a saját mondatom hatására (!) máris bevillant a megoldás. Még jó, hogy mostanság gyakori vendég vagyok a „Krea-tív” boltban! Ott vettem a múltkor egy kétkomponensű ragasztót, ami jól működik fém felületeken is. Megjavítom én ezt a leesett feliratot! (Persze megsúgtam az eladónak, hogy nosza  vegyen  csak egy ilyet, hogy más vevőkkel mindez, ne essen meg.)

 

Az EPER-rendszerbe már rég bevittem  2010. évi működési célú pályázat elszámolását, már csak végig kellene ellenőrizni minden sort, és véglegesíteni. Ez tegnap és ma is elmaradt. Egy hete készülök, de most aztán fogadom, hogy holnap hajnalban tényleg szétszedem a másoláskor jól összekavart számlákat és összeállítom a postázandó csomagot is. Ha holnap véglegesítjük az elszámolást, a másolatokat is feladom.

 

Utána már tényleg csak a HungaroConra kell koncentrálnom.

 

Ma írtam a Hírlevél listára is, hogy olvassák az elektronikus Avana SF Hírlevelet (http://www.avana.hu/modules/content/index.php?id=11  a 2011/4. szám), és megírtam a Közgyűlésről a javaslataimat.

 

Sokan bizonyosan örülnek, mások meg talán nem, de most már visszavonhatatlanul lemondok Avana vezetéséről. Már két éve is megtettem, de nem engedték. Most viszont szeptembertől Csaba fejlődése, az ő felnőtt életre való felkészítése a feladatom, mert ha nem teszek meg mindent érte, akkor nem csak őt darálja fel a rendszer, hanem a másik két gyermekem élete is tönkre megy. És már nem vagyok olyan fiatal, hogy mindenre egyformán oda tudok figyelni… és egyébként is olyan csönd van a levelezési listán, hogy versenyre kelhetnénk egy kriptával.

 

Mindezeket tetézi, hogy  a jelentkezések száma még a kedvenc békám popsiját se érte el, de már ezért inkább mégse izgatom magam… akik itt lesznek azokkal csak azért is, jól fogjuk magunkat érezni, akik meg nem… hát ők meg érezzék jól magukat ott, ahol lesznek!

 

Szóval kedves sci-fisek én már  készítem a lelkem a ti fogadástokra…

 

Ti is készültök?

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.