Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kétforintos

2008.01.17

A mai nap "kísértete" a kétforintos volt. Reggel a CBA üzletben vásároltam be a heti élelmiszert, potom 5670 forintért. A pénztárost kértem fizetés után, hogy az előre kiszámolt 50 db 2 forintost váltsa már be nekem, de nem volt hajlandó.

- Jaj! - kiáltott föl - Csak azt ne! Most kaptam Katitól egy csomó 1 forintost!

- De ezek 2 forintosak. - fogtam könyörgőre, de az eladó hajthatatlan volt. - Most akkor megegyem? - kérdeztem, de erre nem válaszolt, gondolom nem izgatta.

A lottózóba a férfi kiabálni kezdett, mintha egy rakás gilisztát öntöttem volna elé, mert a hatszáz forintból 100 Ft kettesekben volt. Azt kiabálta:

- Ne tessék már ide rakni azt a sok 1-2 forintot!

- Ezek 2 forintosak. - mondtam a már kísértetté vált mondatot.

- Nem vagyunk kötelesek elfogadni csak 50 forintig. - hazudta, vagy fére volt informálva, mert a MNB közleménye szerint 50 darab aprópénzt minden egység köteles elfogadni. Kiszámoltam neki az 50 forintot,  és a többit megszégyenülve visszasöpörtem a pénztárcámba.

Miután megköszöntem, hogy széppé tette a napom, kikullogtam a lottózóból. Elsírtam magam. Nem azért, mert a nyakamon maradt az apró, hanem azért, mert mi emberek, képesek vagyunk arra, hogy holmi fémdarabok "nemszeretése" miatt belegázoljunk egymás lelkébe.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

vélemény

(Fortuna79- Adri, 2012.06.23 21:04)

Hihetetlen, hogy egyes emberek mennynire hiányában vannak az empátiának, sokan azt sem tudják eszik - e vagy isszák...
Én nem tudom, régen mások voltak az emberek, jobban odafigyeltek egymásra,vagy rosszul látom? Nem értem de a világ teljesen kifordult magából...