Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LÁTCATCIPŐ

2011.10.16

 

Október 13.

 

Munka az, persze nincs, de már kétszer töltöttem 1500 Ft-tal a telefonom, amin kétszer ennyi volt, amikor augusztus végén megérkeztünk B.gyarmatra. (Pedig csak azokat a cégeket hívtam, amelyek nagyon messze vannak tőlem és helyi járat se jár arra, vagy csak a kora hajnali illetve délutáni órákba, amikor viszi-hozza a munkásokat.) Vannak persze olyanok, akik ennek a feltöltésnek a láttán felhördülnének: Ugyan! Ez nem összeg!

Nekem sok, nekik kevés. Ennyi!

Miután tönkrement a cipőm, vennem kellett egy másikat. Szerencsére van itt a városban egy „Olcsó cipő” bolt (van másik is, amiben leértékelt sportcipőket árulnak) és 2500-ért kaptam is egyet.

Írtam tegnap, amikor kutattam a munka világát (Mert senki nem figyel a Kormány emberei közül, hogy engem ebbe a világba visszavezessen. Biztos rengeteg másnak segítenek, és nem értek még el hozzám.) szó szerint leszakadt a lábamról a cipő. Engedelmesen utat nyitott a kislábujjamnak, majd az őt követő másiknak. Szerényen üdvözöltem őket, és a kb. öt centiméteres nyílást is.

 

A lakásba érve tüzetesen megvizsgáltam és láttam ám, hogy a cipő felső része papírból készült, csak valami bőrnek tetsző vékony hártyával van bevonva. Akkor megdicsértem, mert egy egész évig bírta. A talp részét is, amit ugyan a suszterrel a vásárlást követően még megvastagíttattam, de ennek ellenére kilyukadt.

Hiába, na! Ma nagy divat a kirakatpolitika. A cipő gyártók is a látványra hajtanak, meg a „vetítésre”, és itt se mondja ki senki: „ A király meztelen!”

Vannak, persze hogy vannak vastagabb talpú cipők is, de azoknak olyan magas a sarka, hogy csak tipegni lehet benne, nem járni, és főleg nem kutatómunkát folytatni.

 

Manapság a cipőnek (amiben lehet járni, kilométereket is megtenni) nincs talpa csak felső része. (No, jó. Pár milliméter.) A lényeg mostanság az, hogy az legyen szép, ami látszik. (Ennek az embernek van cipője.)

Ettől még olcsóbb lenne, ha a legközelebbi széria már valóban talp nélkül készülne, és a felső rész mellé adnának egy széles gumiszalagot, amivel a lábhoz lehetne rögzíteni. (Állítólag nagyon egészséges a mezítláb járás, nem lesz lúdtalpa az embernek.)

 

Minden cipőgyártót figyelmeztetek, hogy ha bemeri vezetni a találmányomat, vagy fizet, vagy per lesz belőle! Eléggé meg vagyok szorulva, hogy így legyen!

 

A most vásárolt szürke egyszerűségnek a talpa se haladja meg a 3 mm-t.

Innen a találmányom már csak egy apró tyúklépés.

Ne tessék kísérletezni!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.