Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Örömök

2008.06.30

Június 30. hétfő

 

Csaba sikeres vizsgákat tett. Történelem: 3; Természetismeret:4; Magyar irodalom: 4; Magyar nyelvtan: 5; Matematika: 5; Számítástechnika: 5; J Nagyon büszke és boldog vagyok. 

Holnaptól kezdjük a napirend szerinti tevékenységet. Már érdeklődött, hogy ki vigyáz rá, amikor a HungaroCon lesz. Ez, hatalmas előrelépés, hiszen tudvalévő, hogy egy autista nagyon ritkán tesz fel kérdéseket, és Csaba mostanában egyre többet kérdez. A vágyait is kifejezte. A vizsga reggelén, pl., kifejezte abbéli vágyát, hogy szeretné, ha előbb a történelem vizsga lenne. Magam is elcsodálkoztam, hogy a gyerekemnek vannak ilyen vágyai is, hiszen látszólag úgy tűnt nem érdekli az egész vizsgakérdés. Úgy vette, mintha simán iskolába menne, de jött ez a dolog, és … A levelet akkor bontottam ki, amit az iskola küldött a vizsgák időpontjáról, és elé tettem. Amikor elolvasta, hogy 9-kor az első vizsga a történelem, annyira boldog volt, hogy fülig ért a szája, és hatalmasat kiáltott örömében.

Délután másik öröm is ért. Elmentünk anyukám szövettani leletéért a citológiára. A lelet szerint nincs daganatra utaló jel.   A görcsöket a nyálmirigy gyulladása okozza.

 

Keményen nekifeszültem a novellák olvasásának. A Preyer Hugo emlékére, novellapályázatra 73 db mű érkezett. Már a 36.-at olvasom. Haladni kell, mert ki kell választanunk az általunk legjobbnak ítélt 8 alkotást legalább 2 héttel a rendezvény előtt (van még egy hetünk), hogy a Zsoldos Péter-díj zsűritagjainak átadhassuk, akiknek az lesz a feladatuk, hogy a legjobb 3 művet kiválasszák.

 

 

Egy délután elkészült a H.Con szóróanyag is, elküldtem Jobbágy Tibornak, aki kicsinosította, most várom, hogy másolja és postázza.

Pénteken meghozta a nyomdász az Avana Arcképcsarnok következő számát. Kimondhatatlanul jó érzés, amikor  egy ilyen kiadványt a kezemben tarthatok, mert  nagyon jól tudom, hogy mennyi munka van mögötte. 

Olyan munka, ami önzetlen, amiért a vele dolgozók, a köszöneten és hálánkon kívül mást nem kapnak, és lám! most itt van, kézbe fogható, olvasható.

Csupor Béla szerkesztette, Heim Attila tervezte, rajzolta a borítót, Antal Józseftől is kaptunk egy grafikát és Bélától is. Bajzafi Ferenc és Dr. Horváth Sándor pedig megemlékezést írtak  Preyer Hugoról, akinek emléke előtt tiszteleg ez a kiadványunk. Tőle megjelent két írás, de megjelenhetett benne két kezdő fiatal író is, Safranka Judit, Vankó András két novellájával, egy novellával, valamint két régebben író, B. Kósa Katalin, és Bolyki Tamás.

Nem lehet szavakkal elmondani, mert arra elég szép, és kifejező szavakat még nem találtunk ki, hogy mennyire csodálatos érzés,  hogy ebben az egyébként anyagias, időt sajnáló, érdekekre épült világban ennyi sok igaz ember él, és én ismerhetem őket!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.