Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Oroszlány Péter

2008.01.25

Január 25. péntek

 

Arról akartam írni, hogy itt az eoldalon is mennyi nagyon szépen elkészített honlap van, hogy ilyen szépeket sajnos én nem tudok még készíteni. Utána barangoltam még a net dzsungelében és rátaláltam egy honlapra, az alternatív iskolák keresése közben, amelyből megtudtam, hogy az általam mélyen tisztelt férfi, Oroszlány Péter (aki könyveiben megtanít tanulni, aki szívügyének érezte a hazai oktatás módszereinek megváltoztatását) 2006. nyarától fizikai valójában nincs már közöttünk.

Idézet  Merényi Zsuzsanna búcsúztatójából :

Létrehoztad magadban a változást, hogy példát mutathass, taníthass. Hozzájárultál ahhoz, hogy szunnyadó, kételkedő pedagógustársadalmunkat fölrázd. Érettebbé, gazdagabbá, erősebbé, elkötelezetté tedd. Megtanítottad, hogy nézzünk rá újra és újra arra a folyamatra, amit naponta, beszürkülve, elfásulva végzünk. Megtanítottál minket újra énekelni és játszani magunk örömére, és iskoláinkban tanítványaink épülésére. Kincseket kerestél, találtál és osztottál szét közöttünk.

 

Kis csapatot gyűjtöttél magad köré, tanítványaidat. Fontosnak tartottad, hogy szellemi, lelki fejlődésünk újra és újra lökést kapjon. (...)

 

Remélem és ígérem, hogy emlékeinkben és legfőképp munkánkban megmarad az a korszerűség, és igényesség, ahogyan a problémák megoldásához tudtál nyúlni. Az a hitelesség, ahogy pedagógusként éltél köztünk. Írásaidban, bennünk, velünk tovább élsz.

 

 

 

Éljen közöttünk tovább Jókívánságod is, amelyet Sík Sándor szavaiban találtál meg:

 

Békét, csendet, mely elűz vihart,

 

Szent erőt, mely próba közt kitart,

 

Érző szívet, mely enyhít nyomort,

 

S mély alázattal porig hajolt,

 

Örömöt, mely nap sugáraként

 

Tud gondfelhők között is szórni fényt,

 

Bátorságot, mely meg nem remeg,

 

s kész odaadni kincset, életet.

 

Szívet, mely a bűnöst szereti,

 

Gyengeségét, vétkét elfedi,

 

és hitet, mely mint a sasmadár

 

Fölfelé tart és az égbe száll,

 

Melynek nincs nehéz, nincs „nem lehet”…

 

Ezt kívánom! Ez legyen hálaéneked.”

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.