Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pi zsi Tai lai

2009.04.21

Április 21. kedd.

Az összefogás lenne a megoldás. A bizalom, a hit a másikban, hogy "Én Vagyok" Ő is. Tegnap erről írtam, a közösségépítésről. Elolvastam a Lugano-i tanulmányról írt Csath írást és még inkább megerősödött bennem, hogy tenni kell. Lelkem, amely mindig csöndes és bölcs, azt mondta: tegyük. De még nem ért el azokhoz a szó, akik a társaim lehetnének… Azután ma megkérdeztem az Égieket: mit tegyek még? A válasz csöndre int. Voltak persze előjelek, hiszen az MNO fórumáról minden előzetes figyelmeztetés nélkül kitörölte az összes hozzászólásomat a moderátor és még csak nem is indokolta. Kérdésemre közölte, azért, mert nem kell a Lugano-i tanulmány dolgait itt, és most feleleveníteni, és egyénként se tegyem ki a honlapom linkjeit, lehetőleg hosszú ideig.

És most jött kérdésemre a válasz: diszharmónia van.

Persze tudtam, hiszen olyan hazugságokkal bénítják a magyarságot, ami nyilvánvaló, és a média nem teszi fel a kérdést: Tessék mondani, hol tanulta azt, hogy vásárlóerő nélkül gazdaságot lehet élénkíteni? Miért tetszik hazudni?

Igen a fizikai és a szellemi, meg a lelki, nagyon távol kerültek egymástól. És ha ennyire távol vannak, akkor a pusztán csak „hús”, bomlani kezd. Aki ebbe belekeveredik, mert behúzza a „téboly”, mert elhiszi – jó sokszor kell csak ismételni, hiszen az ismétlés a tudás anyja -, bomlani kezd, és bűzleni.

A jókedvű képviselőket néztem a padsorokban. „Nincs semmi baj, tessék nézni! Mi jókat derülünk! Önök se féljenek! Ez csak valami játék, amit nem kell komolyan venni!”

Miközben a megrettent, szorongó néző csak a fejét kapkodja: tényleg erre volna most szükség?

Sötétség ébredt a fejekben, és mindent korommá porlaszt. A léleknélküliek világa jött el. A hitványnak van most a fesztiválja, és elhúzódik rémuralmuk.

„Maga csak kérdezzen, én meg majd arról beszélek, amiről akarok!” – mondja a Rózsa Sándor kinézetű, és szidalmaz, meg vádol, nem arra válaszol, amit kérdeztek, csak ez egy jó alkalom itt a televízióban, amit ki kell használni, ha még nem segített volna eleget a pártos megöntözés.

„Ez most nem a nemes tervek megvalósításának ideje.” – adja meg tanácsát a Ji-King. „Várd ki, amíg a légkör megváltozik. És ismételgesd: Pi zsi Tai lai!”

Őrzöm magam, és várok türelemmel.

Pedig de nagyon nehéz!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.