Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RÉMÁLOM

2008.08.19

A Magyarok Világszövetségének (MVSZ) VII.  Világkongresszusa most zajlik a Budapest Kongresszusi Központban (aug. 16-20). A Szövetséget 1938-ban alapították.

Tegnapelőtt hajnali négykor arra riadtam, hogy álmomban azt mondta valaki:

-         Magyarországra rá tette kezét a maffia.

Hogy mi volt az álmomban a lényegi történés, vagy, hogy ki volt az, aki szólt, arra nem emlékszem. Csak erre az egyetlen mondatra, amire végül fel is ébredtem. Hogy miért és főleg, hogy igaz-e ez az állítás, azt én meg nem mondhatom, csak bosszantó, hogy kacagós, bársonyos, mézédes álmok helyett ennyire aggasztó dolgokat álmodok.

Persze félig-meddig még érthető is, hiszen napról napra egyre csak áradnak felénk a rossz hírek, amely arra enged következtetni, hogy hazánk, népével együtt ,a végveszélyhez közeleg.

Hogy kik valójában a vezetőink és miféle célok irányítják őket, azt sem tudnám megmondani. Sajnos még nem kaptam meg a „Fény üzenetét”, vagyis nagy valószínűséggel nem én vagyok az a személy, akire a Dalai Láma azt mondta: Magyarországról fog kiindulni a világ nagy változása, amely az aggasztó világjelenségeket pozitív irányban fogja változtatni. Sajnos, nem tudom konkrétan, mit kell tenni, de szeretnék ott lenni azon személyek mellett, és segíteni őket, akik remélhetőleg néhány hónapon belül véghezviszik a változtatást. Ugyanis már nincs sok időnk!

Az országot mintha tudatosan amortizálnák le. Addig a pontig kell elkeseríteni az embereket, amíg csak azt nem mondják megadón: „Mindegy már ki uralkodik rajtunk, csak mentse a gyermekeink életét!”

Hogyan jön mindehhez a Magyarok Világszövetsége? Hát nem is tudom. Csak úgy, megszokásból a felriadásom után barangolni kezdtem a neten, és rátaláltam erre az eseményre, és valami módon az álom és a kongresszus összekapcsolódott, mint egyik lehetséges megoldás:

Ha a Magyarok végre összefognának, akkor talán elérhetnék, hogy az idegen hatalmaknak asszisztáló vezetés kezéből kivegye a hatalmat, őket arra kötelezzék, hogy vagyonukat (az időközben átruházott vagyonra is vonatkoztatva) adják át a nép vezetőinek, vagyis fizessék meg az okozott kárt, azután pedig dolgozzanak a börtön mellett. (Nem, hogy majd reggeltől estig lapítanak a cellában, és nézik a plazmatévén a jobbnál jobb filmeket!)

Az MVSZ elnöke Patrubány Miklós a megnyitón, kritikát fogalmazott meg:

„… olyan események történnek, döntések születnek, amelyek a magyarság számára negatív üzeneteket fogalmaznak meg…”

Többek között említi, pl., hogy azok, akiknek a magyar népet kellene képviselniük a parlamentben, szinte olvasatlanul megszavazták a lisszaboni szerződést.

Mi mindent fogadhattak még elolvasatlanul?

Az Alkotmánybíróságnak 18 éve nincs elfogadott ügyrendje.

Mi módon érvényesülhetnek ilyen körülmények között, az emberi jogok?

A miniszterelnök saját hazáját, bocsánatkérés nélkül káromolhatja.

Ő talán már Világpolgár, aki nem ragaszkodik egy talpalatnyi földhöz?

Alacsony a gyermekvállalási kedvezmény.

És megalázóan kevés – az árakhoz viszonyítva – a gyes összeg, de még inkább azoknak a bére, akik beteg, vagy fogyatékkal élő gyermekeket nevelnek. Tízszer többe kerülne a gyermek ellátása, ha ezeket a gyerekeket állami intézményben kellene nevelni.

Magas az alkoholizmus.

Az elkeseredett, létminimum alatt tartott emberek pénze csak arra elegendő, hogy bánatát, az olcsó, szőlőt soha nem látott, vegyszeres kannás borba fojtsa.

Redkivüli az elszegényedés.

A rétegek közötti szakadék egyre mélyül, és egyre távolodik a két part. Vannak, akik több házzal és 2-3 autóval rendelkeznek, és vannak – egy kisváros lakosságát is kitevő -, akik hajléktalanok.

De amit P.M. nem mondott, mert egy megnyitónak nem szabad estik elhúzódnia:

-         rég leamortizálódott a közlekedés, a járműveket sokszor csak a festék tartja össze.

-         az infrastruktúra (utak, víz- és csatornahálózat) harminc éves lemaradást mutat, csak kétszer akart kibicsaklani a bokám, amíg végig mentem szeretett városunkban a Lakberendezési Áruház mögötti utcán

-         a lakóházak összeomlani készülnek, mert az embereknek nincs pénzük a felújításra

-         az energiahordozók ára az egeket veri, de mintha senkit nem érdekelne, hogy fejleszteni kellene az alternatív energiahordozókat (végül is a tehetősebb réteg tud fizetni, mi több, ők a napkollektort is meg tudják venni, a gázt meg fizessenek a szegények)

-         a gazdaság leállt, az infláció (a mondott adatok szerint) 6 % (a milliomos jól el van, neki elég, amije most van, minek még a gazdaságot is lendíteni!)

-         rendszeressé váltak a titkos ülésezések, amikor a „nagy fejek” a sorsunkról döntenek

-         a kórházakban a közepesen súlyos eseteket kezelik, mert a súlyos úgy is meghal a könnyű sérült meg tud várni, mert nincs elegendő orvos, nővér és felszerelés

-         a mentőszolgálatot tovább rombolják, fejetlen átszervezésekkel, de ezt szerintem inkább az a cél vezérli, hogy még nagyobb darabot lehessen belőle kihasítani a magánszféra számára

-         az oktatást folyamatosan rombolják, ami szintén lehet tudatos, hiszen kinek kell ma már a kiművelt emberfő, amikor azokat nem lehet olyan könnyen manipulálni vagy becsapni?

-         Mindennaposak a cigány-magyar összetűzések, verekedések, és itt már arról van szó, hogy a magyar mondhatná, diszkriminálják, annyi a segély és a pozitív megkülönböztetés a másik oldal számára, holott egyetlen dologra volna szükség: munkahelyekre mindenki számára, fajra, nemre és vallásra való tekintet nélkül

-         Egyre-másra derülnek ki érdekes igazságok, hogy mely magas beosztású vezető milyen ügyekben volt „sáros”, kár, hogy nem látjuk ma kik miben „sárosak”!

-         Leállt a kormányzati negyed építése, aminek el sem kellett volna kezdődnie, de hát egyesek szerint jobb később, mint soha (de nem a nép élete árán!)

-         Engedély hiányában áll a metróépítés (valakiknek bizonyára jó pénzt hoz ez is!)

-         Hűtlen kezelés a MÁV biztosítónál, a közös képviselőt bilincsbe verve vitték el, mert elsikkasztotta az emberek pénzét (volt kiktől tanulnia, bár az ő vállát nem veregették meg, mert nem csalt elég sokat)

És ehhez jönnek még a napi, szűkebb és tágabb családi, és baráti gondok…

Nem is értem, hogy mi MAGYAROK hogyan bírjuk ezt még ép ésszel?!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

csuporbela.extra.hu

(cOrpus, 2008.08.23 23:22)

Én scifivel, sok cigivel és webfejlesztéssel. Tévé nem nézek, újságot nem olvasok. Adót sajnos fizetek, úgyhogy ez a hülye játék áltlam is folyik tovább.