Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szívfájdalom napok ezek most

2010.05.10

Május 10.

 

Mi az, ami egy férfit arra késztet, hogy visszakérje magát ahhoz a nőhöz, aki éppen akkor szakított vele… és adta vissza a jegygyűrűt… akkor tessékelte ki élettársát a lakásából, amikor a férfi élete legnagyobb segítségére szorult?

Most Kátyú VAN… Mély a seb… Sikoltoz a lélek…

De jó volt Tunézia? És Egyiptom? És Olaszország? És jó volt a rózsaszirom szőnyeg? Ugye nem mindennapi volt a sportrepülőt látni, amint viszi magával a hatalmas szalagra írt feliratot: „SZERETLEK”?

Amikor baj van, amikor éppen anyagi és lelki támasz, segítség, kitartás kellene… most „takarodj” van. Miféle elvakult ösztönök, vagy mekkora butaság szükséges egy férfinak ahhoz, hogy mindezek után még kéri: gondold végig, hogy jobb lesz-e nélkülem!?

Ha egyedül maradnék… igaztalan vádak sortüzében… ugyan hova lennék? Ki segítene, kihez fordulhatnék, ha nem ahhoz, akivel életemből öt évet töltöttem el? Gondjaimat kivel beszélném meg? Fájdalmamat kivel osztanám meg, ha a párom kitessékel, látni se akar? Mit tennék, akkor, ha a bajban hátat fordítana nekem, tetézve szívem, lelkem elviselhetetlen fájdalmát? Mit tennék vajon, ha az, akit a világon a legjobban szeretek nem törődne azzal: mit érzek?

Sötétség, félelem, mert nem látni a gondok között a fényt.

Miféle világban élünk, ahol nincs társ csak a jóban, és amikor eljönnek a rossz idők, akkor „le is út, fel is út”?

Miféle erkölcsben nevelkedett az ilyen ember? Hol marad mindebből a közös emlékezés, az együtt eltöltött boldog órák? Talán az órák emlékei megvannak, de kétlem, hogy az ilyen embernek vajmit is számítana, hogy azokat kivel töltötte el. Csak a helyezkedés számít, csak a pénz, csak a luxus, MINDAZ, AMIT A MÁSIK PÉNZÉRT MEGVENNI NEKI TUD, de hogy ki adja meg, az nem számít, és ha fiatal, vonzó és életerős férfi az illető, az csak „hab a tortán”.

Nincs az ilyen emberben semmi tisztelet a belső emberi értékek iránt. Mérvadója csak a kidekorált burok, amely róla is egy napon, mint hajból a korpa úgy hullik le!

Az ilyen nőben nincs felelősségtudat társa iránt - hisz tízből kilencen az életüket dobnák el ennyi teher alatt -, de őt ez sem zavarja már, NEM ÉRDEKLI ÉL VAGY HAL!

Ebben a nőben nincs tolerancia embertársai iránt sem, csak addig, amíg teli a bankszámlája. Az együttérzés pedig soha nem volt a sajátja, a segíteni akarás csak szavak szintjén létezik a számára, és azt se tudja valójában mit jelentenek a szavak:

TISZTESSÉG, BECSÜLET, SZERETET.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.