Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TUDÓSÍTÁS A HUNGAROCONRÓL

2011.06.25

július 24.

 

Az országos találkozónak szánt HungaroCon első napjának délelőttjén lázas készülődés folyt a Cafe Frei különtermében, ahol a terem berendezése mellett kiállítást rendeztünk 9 órától Varga József, 11 órától Lőrinczy Judit alkotásaiból.(A látogatók létszáma igen kevés.)

A találkozót Salgótarján Város részéről Gaál Zoltán jegyző nyitotta meg. A kiállításokat a program szerint Hanna és jómagam nyitottuk meg. A péntekre tervezett programok előbb 10 majd 20 perces csúszással rendre lefutottak, majd az Avana Egyesület közgyűlése is elkezdődött 18 óra után néhány perccel.

A vezetőség két évre szóló megbízása ez évben járt le, de a tagság már tudta, hogy családi okok miatt, nem szeretnék újra indulni a választáson. A Közgyűlés kihirdetésekor javaslatot tettem az új vezetők személyére. Elnöknek Pocsai Lászlót, Helyettesnek Jobbágy Tibort, titkárnak Tóthné Baranyai Juditot javasoltam.

A Közgyűlésen Kovács Andrea javaslatára felmerült, hogy 5 tagra bővüljön a vezetőség, mert ebben az esetben ő is szívesen vállalna helyettesi feladatokat, de a tagság a bővítést elvetette.

A vezetőségválasztás folyamán Jobbágy Tibor lemondott (nem tudom milyen indíttatásból?!) Kovács Andrea javára a helyettesi posztról.

Avana új vezetősége a következő két évben:

Elnök: Pocsai László

Helyettese: Kovács Andrea

Titkár: Tóthné Baranyai Judit

 

Gratulálok az új vezetésnek, és kívánok munkájukhoz sok erőt, és kitartást!

 

A Közgyűlést 21 órakor berekesztették, és ma reggel 8 órától folytatódik, amin én már mint tag nem vagyok ott, mert éppen bejyegyzést írok az avana.hu oldalra és ide.

 

A HungaroCon hivatalos programja szerint ma az első előadó Bihari Péter (még nem érkezett meg ) irodalmár, aki az írókurzusról és a scifi kiadványokról tart előadást.

Ma vendégünk lesz még Czinkos Éva író, Kollárik Péter műfordító (ők már itt vannak), Fonyódi Tibor író, forgatókönyvíró, Bujna Ferenc energetikai mérnök (ők meg ma délelőtt érkeznek), Pusztay István, Erdődi Károly (jót beszélgettünk a tábortűznél arról is, hogy 2013-ban, ha még létezik majd világunk, akkor Szegeden kellene megrendezni a HungaroCon-t) , az Sfmag.hu portál szerkesztői, és Dr. Kontschán Jenő zoológus ( ők is ma érkeznek).

A díjátadásokra, köztük a Zsoldos Péter-díj átadására 18:20 körül kerül sor.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.