Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÜDVÖZÖLLEK 2011. ÉV!

2011.01.01

2011. 01. 01.

 

Évtizedes hagyomány nálam, hogy a Szilvesztert ugyanolyan napnak vegyem, mint az év bármely másik napját. Mint rendesen, most is elmentem aludni, igaz ezúttal nem az Esti mese után közvetlen, hanem a Jézus videót kutató film után, de előtte elkergettem Enikőt a testvérével bulizni, mit is savanyodna itthon velünk (?). És persze mindenki komolyan megfenyegettem, hogy fel ne merjenek éjfélkor ébreszteni. Nem egészen négy óra alvás után azonban kivetett az ágy, ugyanis „súgott a fülem”.

 

Az több évtizedes hagyomány nálam, hogy az Új Év első napján sem teszek semmiféle fogadalmat, de az utóbbi hetekben sokat gondoltam arra: jobb volna, ha ezt a megkérgesedett szokást ezúttal megváltoztatnám. Éjfél után másfél órával, kiültem ide a hidegre a gép elé és írtam. Írtam a fogadalmakat, mindjárt húszat, amelyek többségének alpontjai is vannak.  

De komolyan!

Azt mondják nem a mennyiség, hanem a minőség számít, de ezek a fogadalmak egytől egyig minőségiek.

 

A családi és magánéleti fogadalmakat nem sorolom föl.

 

2011-ben meg fogom végre írnom az önéletrajzi ihletésű kisregényem és a sci-fi témájú másik kisregényt is, mert mindkettő 15 éve várja, hogy befejezzem. Az első megírásához el kell olvasnom azt a kb. kétszáz levelet, amit még a 1970-es és 80-as években kaptam, a másodikhoz viszont szakkönyveket és sci-fit kell olvasnom, terveim szerint legalább hatvanat, de minimum hetente egyet.

 

2011-ben Avana Városállam polgáraival meg kell alkotni a hetekkel ezelőtt megálmodott új elektronikus Hírlevelet és abba, minden hónapban cikket fogok írni.

 

Elérkezett az idő arra is, hogy Avana vezetését átvegyék tőlem a fiatalok, és a HungaroCon szervezését is, mindkettő esetében ez kell legyen, az utolsó év, amikor elveimmel – melyek egyébként nem rosszak  - rátelepszem a működésre.

 

Ebben az évben, részleteiben is ki kell dolgoznom az autisták és az átlagos gyerekek együtt tanításának alaptervét.

 

És ami mégis magánügy, de életemben nagy változás, az az, hogy szeptembertől csak a hétvégéken leszek itthon. Csabának ugyanis tovább kell tanulnia, nem fogok ismét osztályt ismételtetni vele, mert nincs a városban lehetősége továbbtanulni, én meg gyávaságból, a változástól való félelmemben megcselekedtem ellene az elmúlt évben ezt.

Most 2011 februárjában leadjuk a jelentkezési lapot a balassagyarmati-nyírjesi iskolába. Elhatároztam, hogy vele költözök.

Mivel már maga az új iskola, az új tanárok, és helyzet, hogy nem kétszemélyes tanításban fog részesülni óriási, nem adom bentlakásra – nagy törés lenne ez egy autistának -, így hát megyek vele én is. Ha sikerülne a kollégiumban szobát kapnunk, akkor ott élnénk hétköznap, ha nem, akkor albérletbe megyünk.

Az lenne a legjobb, ha az iskola alkalmazni tudna, és végre hasznosítani tudnám a tanultakat, végre azt a munkát végezhetném, amit szeretek, amire rég vágyódok! Sikerülnie kell! Mindent megteszek érte. Bár állítólag nem szabad magunknak alternatívákat adni, ha van, amit nagy szerelemmel  szeretnénk dolgozni, de ha mégse sikerülne az iskolai munka, még takarítani is elmegyek, csak hogy Csabám végre megfelelő iskolába járhasson, megfelelő fejlesztést kaphasson, és ki tudjam fizetni az albérlet és a rezsi költségeit.

 

Ebben a 2011. esztendőben fogadom, hogy életem legfontosabb iránymutatói a Szeretet, a Megértés és a Csodákban való Rendíthetetlen Hit lesz! 

 

Mivel az egész Világegyetem energiákból áll, az emberi gondolat is, a kimondott szavak is, ezért 2011-ben komolyan veszem és pozitívan állok az életünkhöz.

Itt az ideje, hogy kövessem Csabám megérzésit, aki már 10 éves korától mondja, hogy a Világűrből érkező arany és ezüst szálakkal vannak az emberek egymással összekötve, amit haraggal, nemtörődömséggel, érzéketlenséggel, irigységgel szeretetnélküliséggel lehet szétszaggatni, és erőtlenné tenni. Ezen utóbbiakat törlöm az életemből, és hitet tanulva, hittel hiszem, hogy minden ember megismételhetetlen, egyedi és alkotni, szeretni képes alkotórésze Istennek!

 

Áldás legyen ezen fogadalmakon!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

onsai@freemail.hu

(onsai, 2011.01.03 15:23)

Remélem, sikerül mindet megvalósítani!
A költözéshez meg kitartást! Sokkal jobb lesz Neked is és Csabának is, hogy megfelelő oktatást kap. Még akkor is, ha egy időre szétszakad a család.