Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MI, MIÉRT ROBBANHAT?

2008.09.04

Szeptember 4. csütörtök

 

Fél háromkor ébredtem. Ezen az éjszakán már másodszor, és akkor úgy döntöttem nem kínlódok tovább sajgó izületeimmel, mert még a végén azzal ébresztem fel a többieket, hogy forgolódok, vagy, mert nem úgy lélegzek, ahogyan egy alvó emberhez illik.

Egyébként is izgatott, milyen fejlemények vannak a Szilvásy-féle ügyben.  Míg főtt a kávé, bekapcsoltam a gépet, és néhány perc elteltével elém tárult a világháló. Mi érdekelhetett volna jobban, mint saját hazám?

Szokás szerint ismét akadtak olyan blabla szövegek, melyektől még a nem létező szőr szálak is felálltak a hátamon. Amikor még nem tudni – elméletileg és állítólag -, hogy mi történt, mégis olvasható,  a 2 féle felelősségről a szónoklat. Ja igen! Az elkövetőké és azoké, akik szítottak, hogy elkergessék a kormányt.

Mi másról lehetne itt beszélni?

Nyilvánvaló!

Az emberek alapból agresszívek, és amint színre lép egy kormány máris szervezkedni kezdenek ellene.

Nem kell hozzá agyament rendelkezéseket, emberidegen törvényeket, teljesíthetetlen adózási szabályokat hozni, hogy a sorozatot végül, már mindenki megelégelje!

Nem kell a polgároktól, mindenféle címszó alatt beszedett forintokat, palotákra, autókra, bútorokra, bálnavadász konferenciákra stb. elherdálni, hogy az emberek egyre idegesebbek legyenek!

 

De szerintük: „Nincs az a politikai törekvés (no ez a baj, hogy csak politikai törekvés van), amelyet alátámaszthat ez a fajta gyalázatos magatartás.”

 

Nem hallott még forradalmakról és katonai puccsokról?

Csak nekik szabad gyalázatos magatartást tanúsítani?

 

Bizonyos cselekvések sorozata, rossz útra viheti, a szép szóval célt el nem érő tömegeket. Pl.

„Az a társadalom, ahol a tömegek elszegényednek, azt egy szűk elit vezeti és ez, OLIGARCHIÁHOZ (tradicionális diktatúra) vezet.”

„Minél szegényebb egy ország, annál nagyobb teret nyer a NEPOTIZMUS (a hozzátartozók, barátok előnyhöz juttatása) és ez csökkenti a bürokratikus intézményrendszer hatékonyságát.

Minél szegényebb egy ország, a felsőbb rétegek úgy tekintenek az alul lévőkre, mint közönséges, veleszületetten alantas kasztra. Nem ritka az arrogáns politikai viselkedés, a hamisság, a hazugság, ami az alsóbb osztályban szélsőséges reakciókat vált ki.”

/cikkek/errol-jut-eszembe/a-kormanyszovivo-trendforduloja

 

No de mi van, ha ez a gyújtogatósdi, vagy robbangatósdi valami egészen más okból történt?

Az ember gyanakszik és kombinál:

  1. direktben megszervezett FIGYELEMELTERELÉSE a tömegeknek (a régi római jog szerint is kell cirkusz a népnek)
  2. SAJNÁLTATNI akarják magukat (minden fontos döntés előtt, amikor vesztésre látszik állni egy ügy, valaki orvul megtámadja őket, kezdődött annakidején egy balesettel, aminek nyakmerevítő lett a vége. Meg is sajnáltuk, és megválasztottuk.  )
  3. Sz. Gy. Úrnak személyes HARAGOSA volt a málnás szomszédja,
  4. vagy VALAKI KÖLCSÖNT ADOTT neki és a Sz. úr azt nem adta meg időre
  5. spontán öngyulladása is lehetett, egy HELYTELENÜL TÁROLT TŰZVESZÉLYES ANYAGnak
  6. és ha valamelyik HARAGOS ORSZÁG vette zokon a titkosszolgálat lépéseit?
  7. de mi van, ha az ŐRZŐ-VÉDŐ SZERVEZETEK közötti napokban nyilvánosságra került furcsa alvállalkozói megbízások körüli intézkedés szúrta valaki szemét?
  8. és lehet, hogy VALÓBAN FIGYELMEZTETÉS volt a kormány népet megnyomorító intézkedései miatt, ami nem egyedülálló, amikor évek óta szép szóval nem érhető el, hogy álljanak le, mert elfogyott a nadrágból az ember (gondoljunk a nadrágszíjra, amit a 70-es évektől folyamatosan kell összébb húznunk)

Nem kell ám azonnal levonni a következtetéseket, és csak egyféle magyarázatként letámadni az elégedetlenkedő embereket, hogy bizonyára az ellenzék szított.

Nem kell már senkit szítani ebben az országban! Eléggé felszította az indulatokat a kormány maga!

Tisztelt Kormányunk!

Tegyék fel önmaguknak az alábbi kérdéseket!

Miért választottak meg engem a Magyarok képviselőnek?

Hogy képviseljem az érdekeiket és kiálljak jogaik mellett? (Vagy inkább a multinacionális vállalkozásokat segítsem előnyökhöz?)

Tisztességgel kell intéznem az országom bel- és külügyeit? (Vagy csak a tágabb családomért kell harcolnom?)

Őriznem kell a nemzeti vagyont? (Föld, víz, levegő, épített műemlékek, szellemi alaptőke, kultúra, növény- és állatvilág stb. vagy az a lényeg, hogy a rokonok jól járjanak, no és a mindent eluraló bankvilág?)

Kell gyarapítanom országom jó hírét a világban? (Vagy nem számít ki, hogyan röhög rajtunk, csak az én zsebem tele legyen?)

Meg kell teremtenem a magyar családok tisztes megélhetőségének lehetőségét? (Vagy inkább magatehetetlen rabszolgákat akarunk kreálni?)

Gondoskodnom kell az elesettekről? (Vagy inkább akadályozzuk életüket, majd csak kihalnak?)

Lehetőséget kell adnom a vállalkozóknak, hogy becsületesen élhessenek, és teljesíthető adóterhet rójak ki tevékenységükre? (Vagy arra kell törekedni, hogy a tőkéjüket befektessék, és gyorsan el is veszítsék, megint csak a bankok javára?)

Emberközpontú oktatást kell teremtenem? (Vagy jobb lesz erősen manipulálható, az értékek között megzavarodott, drogos és bűnöző hajlamú fiatalokat nevelni?)

Olyan környezetet kell teremtenem, amelyben a magyarság visszaszerezheti testi és lelki egészségét? (Vagy inkább a gyógyszer-lobbyk bevételei az elsődlegesek?)

Olyan társadalmi szerkezetet kell építenem, amelyik a nagy többség számára elfogadható, amelyben érzik a kormány, beszedi ugyan a pénzt, de azt nem a maga luxusára, hanem a nép javára fordítja. (Vagy inkább az erős fegyelmezésen alapuló, hatóságilag uralt rendőrállamra adjam le szavazatom?)

Amint fenti kérdésekre helyes választ adnak, máris láthatóvá válik egy tisztességes hal, amely feje immáron nem bűzlik.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.